Vermijd griepzones met de app SickWeather

© PXimport

Vermijd griepzones met de app SickWeather

Geplaatst: 9 januari 2014 - 10:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:58

Martin Gijzemijter

Een griepje valt natuurlijk nooit helemaal te vermijden. Maar je hoeft jezelf niet willens en wetens bloot te stellen aan verkouden mensen, je mag best eens een griepje overslaan. Maar hoe weet je nu waar precies een griepepidemie heerst? SickWeather vertelt het je.

Hoe werkt het

Het principe van SickWeather is heel eenvoudig, het werkt namelijk volgens de kracht van sociaal netwerken. Oftewel, wanneer je ziek bent, dan log je in op SickWeather.com (hiervoor kun je je eventueel aanmelden met Facebook) en meld je wat je precies hebt (godzijdank kun je er geen foto's bij plaatsen). De site logt dan de ziekte én de locatie van de ziekte, en deelt deze in binnen een bepaalde categorie.

Wanneer je nu de app (of de site) opent, kun je heel eenvoudig zien op welke plekken er ziektes zijn geconstateerd, zoals de griep, een verkoudheidje of diarree. Een dienst als deze werkt natuurlijk alleen wanneer er daadwerkelijk veel gebruik van wordt gemaakt, en dan zou je denken dat wij daar in ons kleine Nederland voorlopig nog niet veel aan hebben. Dan heb je het dus mis, want er wordt opvallend veel gebruik gemaakt van deze dienst door Nederlanders. Zelfs in Lelystad of all places, kregen we ziektemeldingen.

 

© PXimport

Aan de hand van een kaart zie je precies welke gebieden je beter kunt mijden.

Heeft het zin?

Zal je na het gebruik van deze app echt nooit meer ziek worden? Nee, zo werkt het natuurlijk niet. Maar het interessante is wel, dat je ook notificaties kunt ontvangen wanneer je een gebied betreedt waar veel ziektemeldingen zijn gedaan. Zo kun je dus wél heel eenvoudig een gebied mijden waar de griep om zich heen aan het grijpen is, en net even voorkomen dat je in bed belandt. Voor de rest is het gewoon een leuke gimmick.

 

© PXimport

Vooral de notificaties van 'ziektegebieden' maken deze app zo interessant.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten