Versleutel je usb-stick met ioGuard Drive

Door: robbin-ooijevaar | 16 januari 2017 07:08

How To

De uitspraak “Ik heb niets te verbergen” hoor je vaak, maar voor wie hier net iets anders over denkt is het prettig om beveiligde opslag te hebben. In dit artikel gaan we met ioGuard Drive een veilige opslagruimte inrichten op een usb-stick. Alles wat je bewaart in de kluis van ioGuard Drive, wordt automatisch beveiligd en is alleen met het juiste wachtwoord te achterhalen.

Stap 1: Digitale kluis

De basis van ioGuard Drive bestaat uit een ‘digitale kluis’. Als deze eenmaal is aangemaakt, kun je de kluis openen en sluiten met een wachtwoord. De geopende kluis is zichtbaar als extra schijfletter in Windows Verkenner. Je kunt de digitale kluis dus gebruiken alsof het een extra usb-stick is. De gratis versie van ioGuard Drive kan één beveiligde opslagruimte aanmaken van maximaal 500 MB. Heb je meer nodig? Registreer het programma voor 15 dollar (ca. 14 euro) om deze beperking op te heffen.

ioGuard Drive maakt van elke usb-stick een veilige usb-stick.

Stap 2: Instellen

In dit voorbeeld maken we een kluisbestand van 400 MB. Plaats een usb-stick met iets meer dan 400 MB vrije opslagruimte. Download het zip-bestand van ioGuard Drive. Het programma heeft geen installatie nodig, start ioGuard Drive via de Verkenner met het bestand ioGuard.exe. Klik op New volume om een nieuw kluisbestand aan te maken. Geef je kluis bij Alias een naam, bijvoorbeeld Privé. Bij Size stel je de omvang in, wij kiezen dus 400 MB. Deze capaciteit wordt direct gereserveerd op je usb-stick. Stel een goed wachtwoord in en bevestig met Create. IoGuard Drive vraagt om de schijfletter te bevestigen. Dit is de schijfletter die je in Windows Verkenner ziet, waarmee je toegang krijgt tot de beveiligde opslagruimte.

Maak een nieuwe kluis aan en stel hiervoor een goed wachtwoord in.

Stap 3: Openen en sluiten

Open de beveiligde schijfletter van ioGuard Drive in de Verkenner en kopieer eventueel een paar testbestanden naar je digitale kluis. Start ioGuard Drive opnieuw en klik op Volume list. Je ziet de naam van je kluis. Als hier een schijfletter achter staat, weet je dat de kluis geopend is. Sluit de kluis voordat je de usb-stick verwijdert of Windows afsluit. Klik hiervoor op de naam van je kluis en kies Unmount (ontkoppelen). De kluis opnieuw openen gaat op dezelfde manier, maar dan gebruik je de knop Mount (koppelen). Na het opgeven van je wachtwoord kun je weer bij je bestanden.

Het (ont)koppelen van je ‘digitale bestandskluis’ is eenvoudig.

0 Reactie(s) op: Versleutel je usb-stick met ioGuard Drive

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.