Verstilde pixellandschappen en dromerige muziek

© CIDimport

Verstilde pixellandschappen en dromerige muziek

Geplaatst: 2 september 2011 - 11:18

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Stel je voor: je zit in het gras met je rug tegen een boom. Voor je strekt zich een rustiek meertje uit waarin twee eenden en hun kleintjes rond spetteren. Een verkoelend briesje waait langs je gezicht en boven je tussen de bloesem van de boom zit een vogeltje lieflijk te zingen. Kortom, alles is perfect.

Een screenshot of trailer van S:S&S EP is al genoeg om te zien dat we hier te maken hebben met een prachtig vormgegeven spel. Niet eerder kwam ik op de iPhone een wereld tegen die ik zo graag wilde verkennen als deze. Deze game is met liefde en aandacht gemaakt.

Obstakels trotseren

Je speelt een dappere heldin met de naam The Scythian die erop uitgetrokken is om de Gold Trigon te vinden. Om je uiteindelijke doel te bereiken, moet je allerlei obstakels trotseren van zeer verschillende aard. Er zijn vooral veel muzikale puzzeltjes (die gelukkig ook op te lossen zijn zonder dat je de ene noot van de andere kunt onderscheiden). Daarnaast moet er natuurlijk gevochten worden en daarbij gaat het vooral om reactiesnelheid. De gevechten zijn kort en niet te moeilijk.

Kortom

Superbrothers: Sword and Sworcery EP is een interessant spel omdat het zo mooi is, maar voor thrill seekers en shooterfans is het een 'no go' vanwege het lage tempo. Het spel is uitgebreid - als je het volledig wilt spelen gaat het een volledige maancyclus mee. Als je van verstilde pixellandschappen en dromerige muziek houdt, dan is deze game voor jou.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten