Verstuur digitale boodschappen via Bottled

Door: evi-maquoi | 15 januari 2019 06:12

How To

Als kind heb je misschien eens een boodschap via flessenpost verstuurd. Heimwee naar vroeger? Via de app Bottled stuur je op een eenvoudige manier digitale berichten de wereld in. Een originele manier om mensen uit andere landen te leren kennen.

App downloaden

De Bottled-app is volledig gratis en zowel voor Android als iOS beschikbaar. Open de Google Play Store of de Apple App Store en ga op zoek naar de applicatie. Installeer ‘m op je smartphone en maak een gratis account aan door de instructies op het scherm te volgen. Vervolgens maak je een profiel aan. Het volstaat om je leeftijd en geslacht door te geven. Eventueel kun je dat later aanvullen met een korte biografie, profielfoto en de talen die je spreekt. Dat doe je door op je profiel te tikken en naar Settings te gaan.

Jij beslist zelf in welke mate je je profielinformatie aanvult.

Flessen verzamelen

Alles start met het verzamelen van flessen. Daarvoor moet je de app dus regelmatig openen. Om de twee uur spoelt er een schatkist aan. Ligt er een lege rumfles in het water? Grijp ‘m, kies een stuk papier en noteer er vervolgens een boodschap op. Aangezien de app wereldwijd gebruikt wordt, schrijf je maar beter in het Engels. Vind je dat moeilijk? Niet erg, er zit een vertaalfunctie ingebakken. Veeg vervolgens omhoog om de fles in het water te gooien. Je krijgt een melding als een andere Bottled-gebruiker de fles geopend heeft. Komt er een boodschap in jouw richting? Dan ontvang je eveneens een notificatie. Als je de ontvangen boodschap leuk vindt, kun je ‘m houden. De schrijver ontvangt daarvoor munten die hij of zij kan gebruiken om extra virtueel perkament aan te schaffen.

Overzeese vriendschappen

Bottled is meer dan een spel. Wanneer je een aangespoelde boodschap leuk vindt, ontstaat er een digitale vriendschap. Dat betekent dat jullie met elkaar kunnen chatten. Je kunt tekstberichten typen, emoji’s toevoegen, foto’s verzenden of gifjes doorsturen. Je kunt ook het profiel van een bevriende Bottled-gebruiker bekijken. Vind je de persoon na verloop van tijd niet echt bij je passen? Dan tik je op de drie puntjes in de rechterbovenhoek en kies je Delete user. Als hij of zij ongepaste berichten verstuurt, tik je op de Report inappropriate-knop.

Je kunt met een bevriende Bottled-gebruiker berichten versturen. Al dan niet inclusief gifjes.

0 Reactie(s) op: Verstuur digitale boodschappen via Bottled

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.