Vertragen uw invoegtoepassingen IE8?

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 15 oktober 2010 14:30

Apps & Software

Wanneer u Internet Explorer 8 regelmatig gebruikt voor langere tijd, kan de browser langzaam maar zeker een stuk trager worden. Als de browser zo traag is dat het u stoort, is het misschien tijd om eens een kijkje te nemen bij de invoegtoepassingen die u hebt geïnstalleerd.

Invoegtoepassingen zijn handig, ze kunnen de functionaliteit van Internet Explorer aanzienlijk uitbreiden. Echter, deze kleine stukjes software worden niet geschreven door Microsoft zelf en kunnen er dus voor zorgen dat uw Internet Explorer een stuk minder soepel functioneert en op den duur zelfs onwerkbaar traag wordt. Gelukkig is er een eenvoudige manier om te zien of, en zoja welke, invoegtoepassing problemen veroorzaakt.

Start Internet Explorer en klik op Extra / Invoegtoepassingen beheren. U komt dan direct in het juiste venster en tabblad terecht. In het overzicht ziet u onder andere de naam van de invoegtoepassing die u hebt geïnstalleerd en de status (of deze is ingeschakeld of uitgeschakeld). In de laatste kolom ziet u de Laadtijd. Aan de hand van deze tijden kunt u zien hoe lang een invoegtoepassing erover doet om te laden. Houd er rekening mee dat het niet per definitie hoeft te gaan om één invoegtoepassing met een lange laadtijd, want wanneer u honderd toepassingen hebt die er allemaal een halve seconde over doen, wordt het geheel er natuurlijk ook niet sneller op. Tijd om selectief te zijn dus.

Klik met de rechtermuisknop op de invoegtoepassing die u wilt uitschakelen en kies voor Uitschakelen. Klik op Sluiten en start Internet Explorer nu opnieuw op. U zou (afhankelijk van hoeveel u hebt uitgeschakeld) direct verbetering moeten merken.

Als u veel invoegtoepassingen hebt geïnstalleerd, dan kan dit IE8 aanzienlijk vertragen.

0 Reactie(s) op: Vertragen uw invoegtoepassingen IE8?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.