Vervelende software verwijder je grondig met Revo Uninstaller

Door: Martin Gijzemijter Martin | 13 oktober 2014 08:10

Apps & Software

In een eerder artikel over Unchecky, kon je lezen hoe je kunt voorkomen dat er ongewenste software wordt geïnstalleerd. Dat is fijn voor de toekomst, maar wat als er al allerlei software op je computer staat die lastig te verwijderen blijkt? In dat geval biedt Revo Uninstaller uitkomst.

Revo Uninstaller installeren

Revo Uninstaller is een programma dat verkrijgbaar is in twee versies: een gratis versie en een betaalde versie. De gratis versie - die we voor dit artikel gebruiken - stelt je in staat om te zoeken naar rotzooi die achtergebleven is op je computer nadat je bepaalde programma's hebt verwijderd. Ga je voor de betaalde versie (die je overigens 30 dagen lang volledig mag uitproberen), dan krijg je daar nog allerlei geavanceerde opties bij, zoals de mogelijkheid om direct alarm te slaan wanneer er iets aan je systeem verandert (dan wordt het dus meer een soort malware-scanner). Daar betaal je dan wel meer dan 30 euro voor. De gratis versie is voor ons dan ook ruim voldoende, je downloadt deze hier.

Revo Uninstaller is verkrijgbaar als gratis en een betaalde versie.

Werken met Revo Uninstaller

De werking van het programma lijkt sterk op de werking van het Configuratiescherm. Het enige dat je hoeft te doen om de ongewenste programma's te verwijderen, is te klikken op het programma in kwestie, en vervolgens op de knop De-installeren. Het grote verschil is dat Revo Uninstaller uitvoerig zoekt naar eventuele bestanden en onderdelen die achterblijven, bijvoorbeeld in het register, en deze grondig verwijdert.

Zijn er onderdelen achtergebleven van programma's die je zonder Revo Uninstaller hebt verwijderd? Klik dan op Gereedschap en scroll naar beneden en klik op Junk files opruimen. Eventuele achtergebleven bestanden worden dan (waar mogelijk) alsnog verwijderd.

Wanneer je programma's verwijdert met Revo Uninstaller, worden ze ook echt grondig verwijderd.