Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Hoe verwijder je encryptie uit een PDF-document?

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 17 april 2015 13:23

Apps & Software

Encryptie is belangrijk en we gaan je in dit artikel dan ook niet uitleggen hoe je de encryptie verwijdert van een PDF-document waar je het wachtwoord niet van hebt. Maar is het document wel voor je bedoeld en heb je het geopend, dan kan die encryptie irritant zijn. Gelukkig kun je die verwijderen.

Het eerste dat je nodig hebt is een PDF-printer, oftewel een programma dat ervoor zorgt dat je een bestand kunt afdrukken naar een PDF-bestand. Op de meeste pc's is een dergelijke 'printer' wel geïnstalleerd, zo niet dan kun je BullZip PDF Printer installeren. Wat we namelijk gaan doen, is het document openen en vervolgens wegschrijven als nieuw document zonder encryptie. Adobe Reader is hiertegen beveiligd, hetgeen betekent dat je ook nog een andere PDF-reader zult moeten installeren. Een goede PDF-reader die deze taak voor je kan uitvoeren is het gratis programma Foxit Reader.

Je hebt een PDF-printer nodig om het document opnieuw op te kunnen slaan.

De encryptie verwijderen

Nu je de benodigde software hebt geïnstalleerd, open je de betreffende PDF in Foxit Reader. Je zult gevraagd worden om een wachtwoord, immers, het document is versleuteld. Door het juiste wachtwoord in te geven, geef je Foxit Reader te kennen dat jij gerechtigd bent om dit bestand te bekijken. Vervolgens druk je op Ctrl +P om het afdrukvenster te openen. Je kunt nu kiezen uit de printers die beschikbaar zijn op je systeem, maar in plaats van de reguliere printer kiezen we nu (een van) de PDF-printer(s). Klik nu op OK, en het document zal worden opgeslagen als PDF, maar ditmaal zonder het wachtwoord.

Sla het document op als nieuwe PDF met de PDF-printer.

2 Reacties op: Hoe verwijder je encryptie uit een PDF-document?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 jaren, 9 maanden geleden NSA-Victim
  Helaas werkt dit beslist niet bij iedere vorm van encryptie bij PDF.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 jaren, 1 maand geleden nh85
  ik probeer een document te openen waar een wachtwoord op zit maar ik krijg het niet voor elkaar, kan iemand helpen?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.