Verzendvertraging in Outlook stel je zo in

Door: dirk-schoofs | 22 oktober 2020 06:06

How To

Heb je ook weleens dat je iets te snel op de Verzend-knop hebt geklikt? Overkomt het je regelmatig dat je de bijlage vergeten bent toe te voegen? Als je met Outlook werkt, kun je met een slimmigheidje ervoor zorgen dat het programma een aantal minuten wacht voordat het bericht daadwerkelijk de deur uit gaat.

Stap 1: Nieuwe regel

De vertraging bouw je in door middel van een regel. Hiervoor open je Microsoft Outlook en navigeer je via Bestand naar Info. Daar open je de groep Regels en waarschuwingen beheren. In het venster Regels en waarschuwingen klik je op de knop Nieuwe regel. Hierdoor opent Outlook de wizard die je helpt om een correcte regel samen te stellen. In de groep Beginnen met een lege regel selecteer je de optie Regel toepassen op berichten die ik verzend.

Zo pas je de regel toe op alle berichten die je verzendt.

Stap 2: Uitstellen

Daarna klik je onderaan op de knop Volgende, zodat je de criteria van deze regel kunt gaan instellen. In dit nieuwe venster zie je twee stappen. In stap 1 zet je een vinkje bij de optie alleen op deze computer. Klik weer op Volgende en plaats nu een vinkje bij aflevering van het bericht een aantal minuten uitstellen. Vervolgens klik je in hetzelfde dialoogvenster op de onderstreepte tekst: een aantal om te bepalen hoelang Outlook het versturen van je bericht moet uitstellen. Klik op OK en ten slotte op Voltooien.

Stap 3: Eén bericht

Met de bovenstaande methode zul je alle uitgaande mail een bepaald aantal minuten uitstellen. Maar je kunt ook slechts één bericht op een later moment verzenden. Stel het mailbericht zoals gewoonlijk samen, adresseer het en klik dan op het tabblad Opties. In dit tabblad staat de knop Bezorging uitstellen. Als je daarop klikt, kun je de datum en het tijdstip instellen wanneer het bericht verzonden moet worden. Gebruik vervolgens zoals gewoonlijk de knop Verzenden in het berichtenvenster om je bericht te versturen. In Postvak UIT zullen alle mailberichten terechtkomen die op die manier wachten op verzending. Je kunt de bezorgtijd en -datum dan altijd nog wijzigen door op dat bericht te dubbelklikken en via het tabblad Opties de bezorgtijd te wijzigen.

In het vak ‘Niet bezorgen vóór’ geef je een datum en een tijdstip op.

0 Reactie(s) op: Verzendvertraging in Outlook stel je zo in

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.