Vice-president VS: piraterij is diefstal

Door: tonie-van-ringelestijn | 23 juni 2010 14:11

Apps & Software

De Amerikaanse vice-president Joe Biden presenteert een nieuw en streng beleid tegen filesharing. De VS zal ook druk gaan uitoefenen op landen waar p2p-sites worden gehost.

"Piraterij is diefstal. Helder en duidelijk. Het is niet anders dan het inslaan van een ruit in een warenhuis om daarna artikelen te stelen." Dat zegt vice-president Biden tijdens een bijeenkomst met de Amerikaanse coordinator van de handhaving op het gebied van intellectueel eigendom, Victoria Espinel. Biden heeft de nieuwe koers van de overheid op het gebied van auteursrecht gepresenteerd, schrijft ict-nieuwssite Cnet.

Espinel kwam met een rapport met meer dan 30 aanbevelingen, zoals het samenwerken met buitenlandse overheden om internationale piraterijsites te bestrijden. Espinel verzekerde Amerikaanse rechthebbenden dat de overheid 'spoedig hulp zal bieden' en dat ze er alles aan zal doen om de handel van inbreukmakers plat te leggen.

Entertainmentindustrie positief

Vanuit de Amerikaanse entertainmentindustrie is positief gereageerd op het nieuwe geluid uit Washington. Volgens Rick Cotton van NBC universal is er een 'nieuwe politieke consensus' rond piraterij aan het ontstaan. CEO Philippe Dauman van Viacom, moederbedrijf van Paramount Pictures en MTV noemt dit 'de eerste keer dat onze overheid zijn volledige macht gebruikt om intellectueel eigendom te beschermen'.

Biden suggereert dat internetproviders actiever moeten deelnemen aan de piraterijbestrijding door de muziek- en filmindustrie. Ook zegt de vicepresident dat de VS de druk op buitenlandse overheden in landen waar piraterijsites zich bevinden zal opvoeren.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Vice-president VS: piraterij is diefstal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.