Arthouse-films streamen bij CineMember: dit wil je weten

Door: Wesley Akkerman | 20 april 2022 11:13

Blog

CineMember is een videostreamingdienst waar je alleen filmhuisfilms aantreft. De dienst biedt momenteel meer dan duizend van dit soort films aan die je onbeperkt bekijkt en het aanbod wordt elke week uitgebreid. Wat kost het abonnement en wat kun je er precies van verwachten?

Wanneer je de website van CineMember bezoekt, dan kom je er snel achter dat je, geheel zonder account, het aanbod kunt bekijken. Zo kun je dus een gedegen keuze maken wanneer je overweegt een abonnement af te sluiten bij de dienst.

De arthousefilms en documentaires zijn onder te verdelen in verschillende categorieën, zoals LGBTQ+-films, familiefilms, westerns, thrillers, animaties, foodfilms en kostuumdrama's. Om de films en docu’s te kunnen bekijken, dien je wel een account met een actief abonnement te hebben.

Wat kost CineMember?

De dienst biedt hiervoor drie opties aan. Je kunt namelijk kiezen voor een maandabonnement, maar ook voor een versie die zes maanden of een heel jaar geldig is. Een maandabonnement kost 9,99 euro, een halfjaarabonnement kost 50 euro en een jaarabonnement kost je 95 euro. Je kunt zo’n abonnement op elk moment opzeggen.

Let wel op: want de abonnementen worden automatisch verlengd. Je moet dus op tijd het abonnement opzeggen, wanneer je voornemens bent de dienst achter je te laten.

Je kunt overigens tijdelijk gebruikmaken van de dienst middels een proefperiode. Dat proefabonnement is twee weken geldig en kost je 2 cent. Dat noemt CineMember een verificatiebetaling. Bevalt het abonnement? Dan wordt het automatisch overgezet naar een abonnement naar keuze. Ook daarna kun je opzeggen wanneer je wil.

Content van CineMember bekijken

Een abonnement afnemen en een account aanmaken gebeurt via een browser. Dat kan op een computer, maar ook op je smartphone of tablet. Wil je de content vervolgens bekijken, dan kun je bijvoorbeeld de app downloaden.

Download Cinemember voor Android

Download Cinemember voor iOS 

Daarnaast kun je via Google Chromecast of Apple AirPlay de content streamen naar televisies en mediaspelers met ondersteuning voor die platformen. Heb je een televisie van Samsung? Dan kun je in sommige gevallen gebruikmaken van de Smart TV-applicatie. Lees hier op welke apparaten je Cinemember kunt kijken.

Vooral arthouse

De content die je streamt is onder meer en vooral afkomstig van arthousedistributeurs Cinéart, September Film, Paradiso, Lumière en Cinemien. Daarnaast komen er tevens films voorbij van Belga Films, De Filmfreak, Cherry Pickers, Arti Film, Just Entertainment, MOOOV, Cinema Delicatessen en diverse zelfstandige producenten.

Films die niet Nederlandstalig zijn, zijn voorzien van ondertiteling. Helaas zijn er geen ondertitels beschikbaar voor Nederlandstalig producties, waardoor doven en slechthorenden die dus niet kunnen bekijken. Verder is het zo dat het gros van het aanbod in HD beschikbaar is. Echter, sommige films zijn alleen in SD te bekijken.

0 Reactie(s) op: Arthouse-films streamen bij CineMember: dit wil je weten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.