Video's bewerken in YouTube, zo doe je dat

© PXimport

Video's bewerken in YouTube, zo doe je dat

Geplaatst: 17 april 2013 - 10:15

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Evi Maquoi

Je hebt helemaal geen speciale software nodig om een filmpje netjes op YouTube te publiceren. Dankzij een bewerkfunctie in YouTube kan je jouw fragment verbeteren, stabiliseren, van een effectje voorzien of zelfs een andere soundtrack onder de beelden plaatsen. We leggen je uit hoe je te werk gaat.

01 Uploaden

Open je browser en surf naar www.youtube.com. Klik in de rechterbovenhoek op Aanmelden en log in met je YouTube- of Google-account. Klik vervolgens rechts naast de zoekbalk op Uploaden om een nieuw videofragment op de website te publiceren.

 

© PXimport

Je kan een videofragment gewoon naar het venster slepen.

Je kan standaard filmpjes tot maximaal vijftien minuten uploaden in verschillende bestandsformaten. Klik op de grote grijze pijl om een bestand te selecteren. Navigeer naar de juiste bestandslocatie, selecteer een videofragment en klik op Openen. Indien gewenst kan je ook gewoon een videobestand naar het venster slepen. Afhankelijk van de kwaliteit, speelduur en jouw internetverbinding, kan het uploaden en verwerken enige tijd in beslag nemen.

Zodra je filmpje geüpload is, verschijnt er een groen vinkje naast de titel. Deze titel kan je trouwens erg eenvoudig wijzigen in het vak onder Titel. Je kan bovendien een korte beschrijving aan je filmpje toevoegen en enkele labels (tags) invoeren zodat mensen jouw fragment sneller kunnen opsporen. Vergeet geen komma in te voeren tussen de verschillende trefwoorden.

02 Instellingen

Het is bij het uploaden van filmpjes belangrijk om even goed na te denken over de privacy-instellingen. Standaard wordt je filmpje openbaar gepubliceerd, waardoor iedereen jouw fragment kan bekijken. Je kan dit eventueel wijzigen in Verborgen of Privé, zodat alleen mensen met een directe link, of alleen mensen die jij selecteert, het bestand kunnen bekijken.

Onder Categorie kan je nog aangeven in welke categorie jouw filmpje het best past. Helemaal onderaan krijg je enkele stilstaande beelden uit het fragment te zien. Je beslist zelf welke videominiatuur je gebruikt. Via Geavanceerde instellingen kan je eventueel nog aangeven of mensen (video)reacties mogen achterlaten bij je filmpje. Het is daarnaast ook mogelijk om een Videolocatie in te voeren en een Opnamedatum te selecteren.

Ben je klaar met de instellingen? Kies dan Wijzigingen opslaan helemaal onderaan. Merk je helemaal bovenaan in beeld de blauwe balk met opmerking over standaardinstellingen? Klik op Standaardinstellingen configureren als je deze instellingen ook voor toekomstige uploads wilt gebruiken.

 

© PXimport

Je geeft in de geavanceerde instellingen onder andere aan of kijkers mogen reageren op jouw filmpje.

03 Bewerken

Via Videobeheer krijg je een overzicht over je filmpjes. Klik op Bewerken om een fragment onder handen te nemen. Op het tabblad Informatie en instellingen zijn we helemaal klaar. Klik daarom bovenaan in de balk door naar Verbeteringen.

Vervolgens kan je jouw fragment Automatisch bewerken en Stabiliseren. Eventueel kan je nog een filter kiezen of de belichting en kleur afstellen met de knop met het zonnetje. Om je fragment in te korten, gebruik je de knop met het schaartje. Je kan vervolgens heel eenvoudig een start- en eindpunt invoeren. Wil je alle gezichten onherkenbaar maken? Klik dan op Extra functies en daarna op Toepassen.

Indien je tevreden bent met de resultaten klik je op Opslaan. Het aanbrengen van de wijzigingen kan even duren. Via Audio bovenaan in de balk is het mogelijk om een andere track onder je fragment te zetten. Standaard krijg je de toptracks te zien, maar je kan in het menu ook zoeken naar bijvoorbeeld pop- of rocknummers. Bevestig aangebrachte wijzigingen opnieuw met de Opslaan-knop.

 

© PXimport

Ben je niet tevreden, dan kan je altijd terug naar het origineel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten