Zo kun je videobellen in Teams met vrienden of familie

Door: Justin Doornekamp | 27 juni 2021 09:12

How To

Microsoft Teams wordt al jaren vooral voor zakelijke besprekingen gebruikt, maar sinds de coronacrisis willen veel gebruikers ook in contact blijven met vrienden en familie. Voor Microsoft was dit reden genoeg om een consumentenversie van de tool te ontwerpen, die inmiddels wereldwijd beschikbaar is. Hoe werkt deze versie van Teams? 

De focus van Teams altijd heeft gelegen op de samenwerking tussen collega’s en hoewel je in principe ook gesprekken kon voeren met familieleden of vrienden, waren de opties beperkt. Zo kon je in sommige situaties bijvoorbeeld wel uitgenodigd worden voor een Teams-gesprek, maar kon je er zelf niet één starten. Sinds vorig jaar voerde Microsoft steeds meer veranderingen door om Teams toegankelijker te maken voor privégebruik en met de recent gelanceerde consumentenversie wordt een grote stap vooruit gezet. 

Zakelijk of persoonlijk

Wanneer je de app opstart en inlogt met je Microsoft-account, krijg je direct de keuze om in te loggen op de zakelijke of persoonlijke omgeving. Kies je voor de laatste optie, dan kun je dankzij de consumentenversie van Teams tot 24 uur achter elkaar videobellen met groepen van maximaal driehonderd personen. Dit is nu nog gratis, omdat iedereen vanwege de coronacrisis thuiszit, maar zal op termijn worden beperkt tot zestig minuten gesprekstijd en honderd deelnemers. Een-op-eengesprekken, met een limiet van 24 uur, blijven wel gratis.

Je kunt familieleden of vrienden met één link uitnodigen voor een videogesprek, of zij nu inbellen op hun pc, Mac of mobiel.

Uiteraard is er net als in de zakelijke versie de mogelijkheid om te chatten en om samen aan bestanden te werken. 

Samenmodus

Ook introduceerde Microsoft de Samenmodus in de consumentenversie van Teams, waarmee je je vrienden of familie in één virtuele ruimte kunt plaatsen. Zo kun je gesprekken voeren in een digitaal café, resort of lounge. De functie vind je onder het pictogram Weergave wijzigen of op je mobiel via het menu Meer acties, Vergaderingsweergaven of Indeling wijzigen. Alleen als je met vijf of meer mensen belt kun je de Samenmodus inschakelen.

Een andere optie die je alleen in de persoonlijke modus van Teams vindt is het gebruiken van emoji en gifjes tijdens videogesprekken. Deze optie vind je in het venster Een nieuw bericht typen door op het gif- of emoji-icoontje te klikken.

Teams werd gedurende de jaren een beetje het zakelijke antwoord op Skype, dat ook van Microsoft is. Nu Teams een consumentenversie heeft gekregen blijft het de vraag wat er met Skype gaat gebeuren. Ook gezien Skype for Business inmiddels niet meer beschikbaar is.  

0 Reactie(s) op: Zo kun je videobellen in Teams met vrienden of familie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.