Videobewerking op je iDevice

© CIDimport

Videobewerking op je iDevice

Geplaatst: 16 februari 2012 - 11:58

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Als je denkt aan videobewerking, dan denk je aan ingewikkelde programma's als Adobe Premiere of misschien aan Windows Moviemaker of Apple's iMovie. Je zult niet zo snel aan een iDevice denken als platform voor iets wat al gauw als ingewikkeld en processor-intensief wordt bestempeld. De makers van Game Your Video bewijzen echter dat videobewerking op je iDevice wel degelijk de concurrentie aan kan met de PC.

De interface van Game Your Video ziet er gelikt uit. Er zijn vijf menu's in landscape-modus waar je zijwaarts doorheen scrollt. De eerste optie laat je live video-bewerken. Dit kan je ook achteraf doen met video's uit je camerarol of uit de eigen bibliotheek. Je kunt tevens stukjes van een clip wegknippen of opgenomen clips samenvoegen. Een aparte optie zet een opgenomen clip om in achterstevoren-vorm. Tensotte geeft "I did this" je toegang tot legio filmpjes van anderen die met de app zijn gemaakt.

De bewerkingsmogelijkheden zijn behoorlijk uitgebreid. Je begint met het kiezen van een thema (of niet, in dat geval "default"). Je kunt hieraan je eigen muziek of een paar deuntjes uit de app toevoegen. De helderheid, het contrast en de intensiteit zijn ook in te stellen. Afhankelijk van het thema dat je hebt gekozen, word je voorzien van een aantal videobewerkingsopties. Deze variëren van photoshop-achtige filters tot slow-motion en versnelling en stripboek-achtige illustraties die in beeld springen. En alles voeg je even eenvoudig toe door een enkele druk op de knop tijdens het spelen en nogmaals om het effect te stoppen.

Kortom

Voor snelle en eenvoudige videobewerking hoef je je films niet meer over te zetten op je PC: Game Your Video maakt het mogelijk op je iDevice. De app won de "Macworld Best of Show 2012" award en deze prijs hebben ze voor het toegankelijk maken van alle aanwezige functionaliteit meer dan verdiend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten