Videoboodschappen maken met MailVU

Door: Dirk Schoofs | 24 februari 2011 17:03

Apps & Software

‘Deze boodschap vernietigt zichzelf.’ Het mythische zinnetje uit Mission Impossible geldt voortaan ook voor videoboodschappen die u gratis via het web verstuurt. Bij mailVU kan de afzender aangeven dat de ontvanger de boodschap slechts eenmaal, tweemaal of bijvoorbeeld vijfendertig keer mag zien.

1. Camera herkennen

Het verzenden van videoboodschappen is vooralsnog nog lang niet zo vanzelfsprekend als het verzenden van wat vakantiekiekjes per mail. Toch wordt het alsmaar gemakkelijker om videoboodschappen naar de andere kant van de wereld te sturen, dankzij webdiensten als mailVU. U maakt een relatief korte opname voor de webcam en stuurt vervolgens een link van die video naar anderen. U kunt de video weer verwijderen wanneer u maar wilt. MailVU werkt helemaal gratis, het enige waarover u moet beschikken is een webcam en een browser waarop een recente versie van Flash is geïnstalleerd. Op de site MailVU geeft u aan dat MailVU toegang mag krijgen tot uw webcam. Onder het vak Live Camera moet u het cameratype selecteren dat u gebruikt. Vervolgens kan de opname beginnen.

Eerst moet u toestaan dat mailVU de camera activeert.

2. Opname

Zorg dat de microfoon aan staat en klik op de groene Record-knop. De opnames zijn beperkt tot tien minuten per filmpje. Dat is lang genoeg voor de meeste videoboodschappen. Bovenaan het minatuurschermpje volgt u op een teller hoe lang u nog kunt opnemen. De Record-knop is inmiddels veranderd in een rode Stop-knop. Wanneer de opname klaar is, kunt u de boodschap zelf bekijken via de Play-knop. Het resultaat was bij ons een vlot filmpje van 12 tot 15 frames per seconde. Onderaan kunt aangeven wanneer het filmpje moet worden gewist. U kunt daarbij een aantal dagen opgeven of instellen dat de ontvanger de boodschap een bepaald aantal keer mag bekijken. Bij Mission Impossible zou dat dus één keer zijn. Los van het tijdstip dat u hier instelt, kunt u later nog beslissen om op een bepaald moment de videoboodschap uit de ether te halen. Doet u dat niet, dan slaat MailVu de boodschap hoogstens 365 dagen op.

Een klik op de groene knop, en actie!

3. Verzenden

Via de knop Send Video Mail komt u in een venster waar u het e-mailadres van de geadresseerde invoert, uw eigen mailadres, het onderwerp en eventueel een boodschap. Wenst u de boodschap naar een aantal mensen te sturen, dan geeft u meerdere e-mailadressen in die u telkens van elkaar scheidt door een komma. Ten slotte kunt u aangeven dat u een bericht wilt ontvangen wanneer de videoboodschap bekeken is. Wanneer u dit Read Notification-vakje aanvinkt, wordt u trouwens iedere keer verwittigd wanneer iemand het filmpje heeft bekeken. De geadresseerde ontvangt een e-mailbericht met een internetlink die hem bij het filmpje op de servers van mailVU brengt. Zoals gezegd vragen de filmpjes Flash-ondersteuning, maar toch kan de ontvanger ze bekijken op de iPhone en iPad. Uw filmpje komt niet terecht op een publieke server. De enige die toegang krijgt tot de boodschap is diegene die de link per mail ontvangt.

Bij het verzenden kunt u nog een persoonlijke boodschap ingeven.

0 Reactie(s) op: Videoboodschappen maken met MailVU

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.