VideoCacheView - Video uit het geheugen

Door: Martin Gijzemijter | 22 augustus 2017 10:17

Review

Cache is een opslagplaats waarin gegevens tijdelijk worden opgeslagen om sneller toegang tot deze data mogelijk te maken. Bijvoorbeeld het cachegeheugen van je browser, wat het surfen op internet flink sneller maakt. Handig is dat je ook waardevolle zaken uit je cache kunt plukken, zoals video’s. VideoCacheView doet dit.

VideoCacheView

Prijs
Gratis
Taal
Nederlands
OS
Windows XP/Vista/7/8/10
Website
www.nirsoft.net
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Alle video’s in de cache worden gevonden
  • Rechtstreeks vanuit de cache af te spelen
  • Minpunten
  • Videotitels zijn niet te ontcijferen
  • Geen thumbnails
  • Geen ingebouwde videospeler

Wanneer je video’s bekijkt, dan worden deze terwijl je ze bekijkt in principe op de achtergrond ook gedownload. Dat is waarom een video vaak niet buffert wanneer je hem voor de tweede keer kijkt. Dat gegeven kun je heel handig gebruiken, want die gedownloade video is vervolgens ook offline af te spelen. Je hebt daar alleen wel een programma voor nodig.

Cache scannen

VideoCacheView is een programma met een naam die de lading behoorlijk goed dekt. Wanneer je het programma start, wordt de cache gescand van alle browsers die je geïnstalleerd hebt, op zoek naar videobestanden. Vervolgens geeft de tool aan of de videobestanden aanwezig zijn in de cache en afgespeeld kunnen worden. Het is daarbij wel zaak om een videospeler te installeren die iets flexibeler is dan Windows Media Player, omdat de meeste bestanden daarmee niet afgespeeld kunnen worden. We raden in dit geval dan ook VLC Player aan.

Alle bestanden in je cache worden gevonden.

Rommelig

Het goede aan dit programma is dat het absoluut doet wat het belooft. Het scant de cache van je browsers en toont je alle video’s die zijn afgespeeld. Daarin schuilt ook direct het probleem: het toont echt álle video’s en geen van die video’s heeft een naam die te ontcijferen is. Kortom, als je honderd YouTube-video’s hebt bekeken, dan staan er niet alleen honderd video’s, maar ook alle reclames die daarbij horen. En allemaal hebben ze onbegrijpelijke titels. Aan de hand van de URL kun je enigszins ontcijferen waar de video vandaan komt, maar wélke video het is, dat is een kwestie van aanklikken.

Wat welk bestand is, daar zul je de video helaas voor moeten openen.

Conclusie

VideoCacheView doet absoluut wat het doet, maar is niet een programma dat je dagelijks zult gebruiken om eens lekker door je gecachete video’s heen te scrollen. Het zou fijn zijn als het programma werkte met thumbnails, om sneller video’s terug te vinden.

0 Reactie(s) op: VideoCacheView - Video uit het geheugen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.