Video's downloaden met aTube Catcher

Door: dirk-schoofs | 29 mei 2018 09:15

How To

Hoe moeilijker Google het maakt om filmpjes van YouTube te downloaden, hoe meer tools er verschijnen om toch streaming filmpjes van het internet te plukken. Veel videograbbers zijn een kort leven beschoren, maar aTube Catcher heeft zich intussen ruimschoots bewezen.

Mogelijkheden

Een filmpje downloaden en dat converteren naar het gewenste formaat gaat razendsnel met aTube Catcher. En dat werkt niet alleen bij YouTube maar bij praktisch alle sites die video’s delen. Download aTube Catcher van www.atube.me. Nadat de installatie is afgerond, beland je op het dashboard. Aan de grote knoppen kun je al zien dat deze software meer kan dan alleen filmpjes downloaden en converteren. Ook bijvoorbeeld opgeslagen filmpjes converteren, video omzetten naar mp3, schermfilmpjes maken, video’s groter of kleiner maken en audio opnemen is mogelijk.

In het dashboard zie je meteen dat aTube Catcher meer is dan alleen een videograbber.

Video downloaden

Het downloaden van een filmpje van YouTube werkt eenvoudig. Klik op YouTube met de rechtermuisknop op het filmpje en kies Video-url kopiëren. Open aTube Catcher en selecteer Video downloaden. Plak het gekopieerde internetadres van het filmpje in het vak Url en selecteer eventueel een aangepast output-profiel.

Onder het linkje Settings kunt u nog wat instellingen aanpassen. Met Turbo Download gaat het downloaden veel sneller, en je kunt hier ook instellen dat zowel het oorspronkelijke als het geconverteerde bestand worden opgeslagen.

Je kunt uit heel veel formaten kiezen bij het downloaden.

Opnemen

Zoals we al schreven: het programma kan meer! Er zijn onder andere twee recorders aanwezig. Met de Audio Recorder kun je gesproken tekst opnemen. Het is mogelijk daarbij achtergrondgeluid van de speakers onder de opname te zetten. Het programma kan ieder geluid registreren dat door de geluidskaart van de computer wordt opgevangen.

Een tweede opnamefunctie is Screen Record, waarmee je bijvoorbeeld een instructiefilmpje kunt maken. Je selecteert een gebied op het scherm of een venster dat je wilt laten vastleggen. Eventueel geef je aan dat je ook geluid wilt opnemen zodat je dingen kunt uitleggen. Met vinkjes kun je nog wat dingen bepalen, bijvoorbeeld of je de muisaanwijzer wilt laten volgen en of je de cursor in beeld wilt hebben. De ingebouwde schermrecorder legt alles vast wat je op het scherm ziet, zelfs videochat-sessies, films, webinars en online vergaderingen.

Met aTube Catcher kun je complete screencasts maken.

Meer tooltjes om video's van YouTube te downloaden, ook via je smartphone bijvoorbeeld, vind je in dit artikel.

1 Reactie(s) op: Video's downloaden met aTube Catcher

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 30 mei 2018 09:33 sarahcastella
  some of the software hanging my system or these converters are not free.
  Then I found another reliable youtube or other social media converter
  https://fvdtube.com/en/youtube-mp3-converter/
  you can also check this youtube to mp3 converter!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.