Video’s van je smartphone afspelen op je Chromecast

Door: Wesley Akkerman | 06 januari 2020 06:12

Google Logo
How To

De app Files by Google begon ooit als een simpele bestandenmanager voor telefoons die niet zo krachtig of snel waren, maar is inmiddels uitgegroeid tot een mediamonster die niet misstaat op je eigen Android-telefoon: sterk of niet. Je kunt tegenwoordig zelfs lokale bestanden afspelen vanuit de app, naar een Chromecast in je eigen netwerk.

Google heeft onlangs een nieuwe versie van de app Files by Google uitgebracht. Android-gebruikers kunnen die versie nu downloaden uit Google Play; een iOS-versie is vooralsnog niet beschikbaar. Als je de nieuwe versie binnenhaalt dan kun je dus mediabestanden van je smartphone afspelen op televisie met Chromecast aan boord of waar je een Chromecast-apparaat aan gekoppeld hebt.

De functie werkt met allerlei verschillende media, waaronder dus video, audio en foto’s. Als je wil casten met de meest recente versie van de app op je smartphone, dan dien je eerst een pagina te openen waar media op te vinden is. Het Cast-icoontje staat niet standaard in de interface van de app en duikt alleen op wanneer je op het punt staat een mediabestand te openen.

Files by Google

Media afspelen naar Chromecast

Als je eenmaal een bestand uitgekozen hebt en je media aan het afspelen bent, dan krijg je op je telefoon een schermvullende interface te zien. Je ziet hier welk mediabestand op dit moment afgespeeld wordt. Als je foto’s presenteert, dan kun je met simpele veegbewegingen op je telefoonscherm naar de volgende of vorige foto gaan; dit werkt gelukkig heel intuïtief. Als je eenmaal bezig bent, kan het zijn dat je tegen kleine problemen aanloopt. Zo kan de app er ineens voor zorgen dat bepaalde foto’s gedraaid worden, ook al heb je dat zelf niet ingesteld. En houd er ook rekening mee dat je soms even moet wachten totdat mediabestanden geladen zijn.

Naast Chromecast-apparaten en televisies met Android TV kun je de mediacontent ook streamen naar smart displays, waar Google Cast op aanwezig is. Google Cast is het platform waarmee je casten van media mogelijk is van het ene naar het andere apparaat. Heb je dus een Google Nest Hub in huis staan, dan ben je in staat foto’s en video’s op dat kleine scherm af te spelen.

Mocht je de nieuwste versie van de app al geïnstalleerd hebben, maar zie je de functie nog niet staan? Dan doe je er goed aan de app helemaal af te sluiten en opnieuw op te starten. De Cast-knop moet dan vanzelf in beeld verschijnen zodra je media geselecteerd hebt voor het casten.

0 Reactie(s) op: Video’s van je smartphone afspelen op je Chromecast

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.