Videospeler met ondersteuning van gedownloade films

Door: menno-van-bohemen | 21 maart 2012 10:13

Review

De iPad en, in mindere mate, de iPhone zijn uitermate geschikt om onderweg een filmpje te kijken. Een iPhone stop je zo in je zak en dankzij het mooie scherm is het bekijken van een film of de nieuwste uitzending van je favoriete sitcom zeker geen straf. Echter, wanneer je een film van het internet download, dan wordt deze vaak aangeboden als .avi of .mkv bestand. Bestandsformaten die je iDevice niet zomaar accepteert. Nu kun je de video's op je computer omzetten naar een formaat dat je iPad wel slikt, maar dat is een tijdrovende klus. Gelukkig zijn er apps die het afspelen van .avi en .mkv bestanden toch mogelijk maken. Playable Pro is zo'n app.

Wil je een film in Playable Pro bekijken, dan moet je deze eerst in de app laden via iTunes. Vervolgens zoekt de app er automatisch de juiste titel en filmposter bij. Daarnaast is het mogelijk om extra informatie over de film of serie te verkrijgen. Hiervoor word je wel doorgestuurd naar een aparte website.

De app speelt de veelvoorkomende bestandsformaten af. Grote HD-films haperen soms, en het beeld is niet altijd even mooi. In sommige .mkv-bestanden zitten meerder audiosporen en ondertitels verwerkt. Helaas kun je deze niet kiezen in de app.

Kortom

Playable Pro is prima voor het bekijken van films en series die je iPad of iPhone normaal niet ondersteunt. Wil je echter gebruik maken van ondertitels, of grote HD films in optimale kwaliteit bekijken, dan kun je beter een andere oplossing zoeken. De interface doet denken aan die van een dvd-speler uit 2005. Niet echt uitnodigend.

0 Reactie(s) op: Videospeler met ondersteuning van gedownloade films

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.