Vigil Games: 'Darksiders II launchgame voor Wii U'

Door: Elmar Rekers | 23 maart 2012 12:09

Apps & Software

Darksiders II zal een launchtitel zijn voor de Wii U-console van Nintendo. Dat bevestigt Hayden Dalton van ontwikkelaar Vigil Games vrijdag tegenover website DigitalSpy. De Wii U zal eind 2012 verschijnen.

Sinds de aankondiging van de Wii U op de E3 van 2011 was duidelijk dat Darksiders II naar deze nieuwe console zou komen. Nu is dus bekend dat Wii U-gamers hier direct mee aan de slag kunnen wanneer de console verschijnt. Dalton laat verder weten dat het niet zomaar een poort van de Xbox 360 of PlayStation 3-versie betreft.

Unieke functies

Het kleine team dat momenteel aan de Wii U-versie werkt zal volgens de ontwikkelaar enkele unieke functies aan het spel toevoegen. "Het is erg interessant om te zien wat ze met de game doen. Ze zetten zich echt vol in om er meer van te maken dan een eenvoudige overzetting", vertelt Dalton.

"Het is in feite natuurlijk de gewone game, maar dan wel met de mogelijkheid om bepaalde dingen te doen die niet mogelijk zijn op de andere consoles." Volgens de spellenmaker kunnen spelers onder meer via het touchscreen direct de uitrusting van het hoofdpersonage aanpassen, zonder dat hiervoor in speciale menu's gedoken moet worden.

Darksiders II is het vervolg op het eerste deel uit januari 2010. De game zal vanaf 29 juni verkrijgbaar zijn voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc. Een paar maanden later zal de game dus ook voor de Wii U verschijnen.

[youtube]XVoVKQn-4fI[/youtube]

0 Reactie(s) op: Vigil Games: 'Darksiders II launchgame voor Wii U'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.