Vijf interessante deal-apps voor etentjes en dagjes weg

Door: Laura Kempenaar | 01 september 2019 08:31

Review

Je kunt uit eten gaan en het volledige bedrag betalen, maar als je het niet erg vindt om van een kleinere menukaart te kiezen, dan kan het lonen om een dealsite te gebruiken. Even een voucher aanschaffen, een reservering maken en eten met soms wel 50 procent korting. Welke deal-apps zijn het beste?

Een dealsite of -app is een platform waarop bedrijven hun producten en diensten kunnen aanbieden met grote kortingen. Het idee is dat er in een keer groot wordt ingekocht, waardoor de prijs omlaag kan. Niet alle deals bieden 50 procent korting, maar hoeveel korting het wel is, staat altijd aangegeven. Het enige dat je hoeft te doen om een deal te ‘scoren’ is goed de kleine lettertjes lezen, aanklikken en de bon aanschaffen. Zodra je hebt betaald (vaak via iDEAL) staat de voucher in je account en kun je hem gebruiken.

Waar het in de beginjaren nog wel eens wat gênant was om na een lekker etentje een printje uit je tas te halen en aan de serveerster te overhandigen, is dat inmiddels niets meer om je voor te schamen. Wat ook helpt, is dat je tegenwoordig de vouchers op je mobiel kunt laten scannen via een QR-code, waardoor printen niet langer nodig is. Zo kun je bijvoorbeeld als je op straat loopt in Amsterdam en een leuk restaurant ziet, even op een dealsite kijken of je daar goedkoper kunt eten. Let wel op: soms moet je van tevoren een reservering maken en sommige restaurants bieden maar een x aantal tafels per avond aan bij deal-apps. Dealsites kunnen echter veel meer aanbieden dan etentjes, dit zijn enkele voorbeelden.

Groupon

Deal apps

Groupon wordt vaak gezien als één van de eerste en oudste dealsites ter wereld. Het startte in 2008 in Amerika en is inmiddels beschikbaar in meer dan vijftig landen. Zo ook in Nederland. Het voordeel aan Groupon is dat het deals over de hele wereld aanbiedt, waardoor je bijvoorbeeld als je op vakantie bent vrolijk kunt door-Grouponnen. Ook is het aanbod heel veelzijdig: van producten tot etentjes en leuke dingen, maar bijvoorbeeld ook reizen. Er is altijd wel inspiratie te vinden. Dat geldt trouwens niet alleen voor kleine restaurants die klandizie nodig hebben, zelf Michelin-restaurants zijn op het platform te vinden.

Social Deal

Deal apps

Groupon heeft enorm veel marketingbedrijven geïnspireerd om hetzelfde te doen, waaronder Social Deal. Dit is opgericht door twee Nederlanders die na hun opleiding aan de hogere hotelschool een eigen onderneming wilden beginnen. Het begon vanuit een Maastrichtse studentenkamer in 2011 en is inmiddels in een groot aantal steden en regio’s beschikbaar. Niet alleen in Nederland: er is ook Social Deal in België en Duitsland. Waar Groupon bijvoorbeeld nog veel producten aanbiedt, is Social Deal meer ingestoken op het sociale deel. Denk daarbij vooral aan etentjes en uitjes, maar bijvoorbeeld ook een bezoek aan een schoonheidsspecialiste. Dat laatste wordt gelukkig wel enigszins binnen de perken gehouden bij Social Deal, want Groupon wordt soms wat ondergesneeuwd met allerlei beauty-aanbiedingen.

VakantieVeilingen

Deal apps

Een dealsite die iets meer moeite kost om te gebruiken, dat is VakantieVeilingen. Hierop staat een groot aantal deals, maar deze kun je niet in één klik kopen. Soms kan dat wel, maar het idee van VakantieVeilingen is -zoals de naam al doet vermoeden- dat je in een veiling zit. Kortom, er loopt een teller, iedereen kan een bod doen en uiteindelijk gaat het erom wie het hoogste biedt. Vaak komt dat aan op de laatste seconden, wat VakantieVeilingen voor de één een stressvolle exercitie maakt, terwijl de ander er juist aan verslaafd kan raken. Immers gaat het om winnen. VakantieVeilingen heeft in tegenstelling tot de andere platforms vaker tickets voor evenementen. Juist omdat het allemaal wat sneller gaat (een Groupon staat er sowieso een dag op), kun je er vaak last-minute tickets vinden voor festivals en concerten. Dinertjes vind je juist weer wat minder op VakantieVeilingen. Het gaat echt om grappige uitjes en producten.

Ticketveiling

Deal apps

Ticketveiling is één van de grote concurrenten van VakantieVeilingen, want ook hier worden entreetickets voor dierentuinen en andere uitjes per veiling verkocht. Je kunt er bijvoorbeeld ook een abonnement op een bekend gameblad krijgen. Het is af en toe -maar dat geldt ook voor VakantieVeilingen en Groupon- een beetje een ratjetoe van dingen, maar dat biedt ook wel weer goede inspiratie om iets origineels te doen of aan te schaffen. Bovendien kun je selecteren op categorieën, waardoor je niet per se producten hoeft te zien als je dat niet wil.

iBood

Deal apps

Een dealsite die weer net even anders is, dat is iBood. Er is een app aanwezig, maar waarom zou je die installeren? De mobiele site werkt net zo goed. iBood is geen veiling, je kunt er net als op Groupon deals kopen met een vaststaande prijs. Echter biedt iBood maar af en toe uitjes aan, en vooral veel kortingen op technologie en merkartikelen. Het heeft steeds vaker ook reizen in het assortiment. iBood is een platform dat meer is onderverdeeld in tech, huisinrichting en klussen. Juist vanwege die deals op gadgets noemen we hem toch. Lees bij technologische snufjes wel altijd goed de omschrijving, want het kan soms gaan om refurbished artikelen. Dit zijn tweedehands artikelen die een flinke opknapbeurt hebben gehad. Je weet hierbij nooit precies wat je kunt verwachten, want de één kan toch in een heel andere staat zijn dan de ander.

0 Reactie(s) op: Vijf interessante deal-apps voor etentjes en dagjes weg

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.