Vind vandaag je Valentijn met deze 4 apps

Door: eva-groot | 13 februari 2015 16:14

How To

Valentijnsdag wil je natuurlijk het liefst doorbrengen met je grote liefde. Maar wat als je die partner nog altijd niet hebt gevonden? Zorg alsnog voor een romantische Valentijnsavond met deze vier apps.

1. Badoo

Badoo was één van de eerste apps die het vinden van geschikte dates op locatie mogelijk maakt. Deze app is dan ook zeer populair, maar heeft het enigszins lastiger gekregen met de komst van het populaire Tinder.

In de profielen van Badoo-gebruikers wordt duidelijk vermeld waar iemand naar op zoek is. Dit maakt het zoeken naar iemand met dezelfde intenties een stuk gemakkelijker. Zo kun je aangegeven of je bijvoorbeeld naar de film wilt gaan, uit wilt gaan of misschien op zoek bent naar iets serieus. Wanneer je een profiel aanmaakt kun je kiezen uit verschillende interesses die bij je passen. Op basis van deze interesses kun je zien of iemand een match voor je is.

Een bekend probleem onder de gebruikers van Badoo is wel dat er in de loop van de tijd meerdere nepprofielen zijn aangemaakt. Mogelijk is dit om de gebruikers over te halen een betaald account te nemen.

Download hier de app gratis.

Beschikbaar voor iPhone, Android, Blackberry en Windows Phone.

2. Blendr

Ook Blendr is gericht op het vinden van nieuwe contacten, gebaseerd op jouw locatie en voorkeuren. Blendr profileert zich vooral als app om nieuwe contacten te ontmoeten maar leent zich ook goed voor het vinden van dates. Met Blendr probeert de maker het oppervlakkige van bijvoorbeeld Tinder te overstijgen.

Door de verschillende functionaliteiten in de app is het gemakkelijker een diepgaandere conversatie te starten. De app maakt het bijvoorbeeld mogelijk je hobby's, interesses, politieke voorkeur en dagelijkse bezigheden aan te geven. Je kiest echter wel zelf wat je wilt laten zien. Leuk is ook dat je Blendr kunt synchroniseren met Twitter, FourSqaure en Facebook.

Download hier de app gratis.

Beschikbaar voor iPhone, Android en Blackberry.

3. Tinder

In september 2013 is deze app gelanceerd in de VS en wist spoedig ook zijn weg naar Nederland te vinden. Het concept van Tinder is eigenlijk zeer simpel, je kunt het vergelijken met de bekende 'Hot or Not'-spelletjes.

Tinder biedt een eenvoudige en laagdrempelige manier om nieuwe mensen te ontmoeten: de app zoekt zogenoemde Tinderaars in jouw omgeving, laat je foto's zien en biedt je de keuze om de persoon af te wijzen of goed te keuren. Keur je elkaar goed, dan heb je een match!

Bij een match wordt je de keuze geboden om direct een conversatie te starten. Een bijkomend voordeel is dat de andere Tinderaar geen bericht krijgt van jouw goedkeuring, alleen als hij jou ook goedkeurt. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een harde afwijzing.

Download hier de app gratis.

Beschikbaar voor Android en iOS.

4. MeetMe

Het lijstje sluiten we af met MeetMe. Deze app is ook in grote lijnen te vergelijken met Tinder. Je kunt leden in jouw buurt vinden en 'bewonderen'. Als deze bewondering wederzijds is, dan worden jullie gematcht en start er automatisch een chatgesprek.

Deze app is wel wat uitgebreider dan Tinder. Je kunt het meer zien als een soort sociaal medium, een kruizing tussen Tinder en Facebook. Je kunt in een tijdlijn aangegeven wat je aan het doen met en commentaar geven op statusupdates.

Download hier de app gratis.

Beschikbaar voor iPhone en Android.

3 Reactie(s) op: Vind vandaag je Valentijn met deze 4 apps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 februari 2014 11:17 Anoniem
  Ik vind het met Valentijn altijd wel leuk, om een kleine flirt te sturen naar in mijn geval een leuke (vrouwelijke) collega's, kennis, van joh ik vind je wel een leuk persoontje. Maar meer moet er ook niet direct achter gezocht worden. Het is meer een luchtig flirten, meer niet. Zo zie ik tenminste een valentijns groet. Het moet wel leuk blijven….je kan iemand leuk vinden zonder dat je haar direct moet versieren….of zoiets…..en dan is voor mij valentijsdag het moment,…..en ach….. is er toevallig wederzijds een vonkje…dan is dat mooi……maar dat hoeft ook niet altijd…..het uitgangspunt te zijn…….Zo ongeveer zie ik een valentijns flirten
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 februari 2014 12:01 Oscar
  Het sturen van zo'n Valentijns groet, wel leuk, nog leuker is het als zo'n Valentijns flirten wordt beantwoord, voor mij is zo'n actie ook meer te kennen geven dat je die éne dame leuk vind,…en misschien is het zelfs wederzijds zonder dat je dat eerder van elkaar wist….maar het kan ook gewoon een hint zijn van goh, ik mag je best wel, zonder dat er gelijk vlinders in de buik zijn..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 februari 2015 18:59 Anoniem
  En dan meteen beginnen met Badoo waar nogal wat oplichters rondhangen.
  Van de andere kant als je via een app aan een date moet komen is dat wel heel erg sneu..
  Vrouwen verwachten ook meestal wat meer orginaliteit in dezen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.