Virtuele dieren in je huiskamer met Google

Door: dirk-schoofs | 25 juli 2020 09:30

hond
How To

Niet dat je leven er plots interessanter of zinvoller door wordt, maar gewoon omdat het leuk kan zijn … Om verveling te verdrijven heeft Google een functie in zijn zoekmachine toegevoegd waardoor je een 3D-weergave van een ‘levend’ dier in je woonkamer, badkamer of achtertuin tovert. Toen de functie vorig jaar in première ging, kon je slechts een handvol dieren bekijken. Tegenwoordig is er een hele dierentuin beschikbaar.

Stap 1: Weergeven in 3D

In tijden van thuisblijven kan 3D-dieren bekijken een prettige manier zijn om verveling te verdrijven. Het enige wat je nodig hebt, is een smartphone die augmented reality ondersteunt. Dat kan een Android-telefoon zijn die ARCore- en ARKit-ready is, of een iPhone. Daarna open je de standaardbrowser van je telefoon en navigeer je naar het betreffende dier in Google. Vorig jaar lukte dit alleen met een tijger, leeuw, reuzenpanda, een Rottweiler en een wolf. Nu is de lijst veel langer geworden (zie de lijst). Rond Pasen heeft Google zelfs een paashaas toegevoegd. Scrol naar beneden tot je bij een vak komt waarbij iets staat als Bekijk [het dier] van dichtbij. Tik daar op de knop Weergeven in 3D.

Ga naar beneden tot je het vakje ziet om het dier van dichtbij te bekijken.

Stap 2: Bewegende dieren

De poes is van ons, de haas van Google.

Vervolgens richt je de camera van je telefoon op de vloer, of de lucht als het om een vogel gaat. Even later schakelt je telefoon over naar de augmented-reality-weergave. Dit kan enkele seconden duren en een venstertje geeft aan dat je de telefoon zachtjes heen en weer moet bewegen. De dieren worden niet zomaar statisch neergezet. Het paard staat te trappelen en snuffelt, de paashaas huppelt rond, en de arend klapwiekt en krijst door de woonkamer. Net zoals bij ander AR-objecten kun je inzoomen en het object naadloos vanuit verschillende standpunten bekijken.

Stap 3: Niet alleen dieren

Het zijn trouwens niet alleen dieren die je op die manier kunt bekijken. Google en NASA hebben bijvoorbeeld samengewerkt om een uitgebreide collectie hemellichamen in 3D op je scherm te brengen. Je kunt die roteren, erop inzoomen, maar ze verschijnen niet AR in je interieur. Vul als zoekterm bijvoorbeeld Mars, Jupiter, Uranus, Venus of een ander hemellichaam in gevolgd door 3D en zoek in de resultaten naar de knop Bekijken in 3D. Vervolgens selecteer je de weergave Object.

Je kunt op Mars inzoomen en je kunt de planeet roteren.

0 Reactie(s) op: Virtuele dieren in je huiskamer met Google

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.