Virtuele donatiepot voor regelbrekers

© CIDimport

Virtuele donatiepot voor regelbrekers

Geplaatst: 29 maart 2012 - 06:12

Aangepast: 16 november 2022 - 10:21

Redactie ID.nl

Douchebag Jar is ideaal voor huisgenoten of familieleden die een potsysteem hebben: als iemand een afgesproken regel verbreekt, moet hij/zij een bedrag in de pot stoppen. Omdat je niet altijd een fysieke pot bij de hand hebt, helpt Douchebag Jar je aan een virtuele pot.

Iemand begint door een pot te creëren en de deelnemers uit te nodigen via e-mail. Deze initiator stelt ook het minimale boetebedrag in. Als de anderen de uitnodiging hebben geaccepteerd, kan iedereen vanaf dat moment boetes uitdelen aan alle andere deelnemers. Ook kan iedereen de status van de pot en de boetes zien. Deze boetes zijn per stuk in hoogte instelbaar en moeten voorzien worden van een reden; degene die beboet wordt heeft anders geen idee waarom hij/zij een donatie moet doen. Je kunt jezelf ook onuitgenodigd toevoegen aan een pot, maar dan moet je wel de naam en de viercijferige pincode van de pot weten.

Het idee van de app is leuk voor een klein publiek (bijvoorbeeld studenten die in een gezamenlijk huis wonen) en daarmee is Douchebag Jar voor alle anderen niet direct dé app die je geprobeerd moet hebben. Een ander klein minpuntje is het uitnodigingsproces: een koppeling met je adresboek zou hier erg handig geweest zijn. E-mailadressen dienen nu handmatig ingevoerd te worden.

Kortom

Douchebag Jar is een virtueel potsysteem waarmee je je huisgenoten / familie kunt beboeten als ze een afgesproken regel hebben overtreden. De toepasbaarheid van de app is beperkt en het uitnodigingsproces had gemakkelijker gekund. Toch zal Douchebag Jar wellicht in enkele huishoudens zorgen voor het nauwgezetter naleven van de gestelde regels.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten