Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Virtuele donatiepot voor regelbrekers

Door: | 29 maart 2012 10:12

Apps & Software

Douchebag Jar is ideaal voor huisgenoten of familieleden die een potsysteem hebben: als iemand een afgesproken regel verbreekt, moet hij/zij een bedrag in de pot stoppen. Omdat je niet altijd een fysieke pot bij de hand hebt, helpt Douchebag Jar je aan een virtuele pot.

Iemand begint door een pot te creëren en de deelnemers uit te nodigen via e-mail. Deze initiator stelt ook het minimale boetebedrag in. Als de anderen de uitnodiging hebben geaccepteerd, kan iedereen vanaf dat moment boetes uitdelen aan alle andere deelnemers. Ook kan iedereen de status van de pot en de boetes zien. Deze boetes zijn per stuk in hoogte instelbaar en moeten voorzien worden van een reden; degene die beboet wordt heeft anders geen idee waarom hij/zij een donatie moet doen. Je kunt jezelf ook onuitgenodigd toevoegen aan een pot, maar dan moet je wel de naam en de viercijferige pincode van de pot weten.

Het idee van de app is leuk voor een klein publiek (bijvoorbeeld studenten die in een gezamenlijk huis wonen) en daarmee is Douchebag Jar voor alle anderen niet direct dé app die je geprobeerd moet hebben. Een ander klein minpuntje is het uitnodigingsproces: een koppeling met je adresboek zou hier erg handig geweest zijn. E-mailadressen dienen nu handmatig ingevoerd te worden.

Kortom

Douchebag Jar is een virtueel potsysteem waarmee je je huisgenoten / familie kunt beboeten als ze een afgesproken regel hebben overtreden. De toepasbaarheid van de app is beperkt en het uitnodigingsproces had gemakkelijker gekund. Toch zal Douchebag Jar wellicht in enkele huishoudens zorgen voor het nauwgezetter naleven van de gestelde regels.

0 Reacties op: Virtuele donatiepot voor regelbrekers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.