Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Virtuele dvd-speler

Door: Robbin Ooijevaar | 18 juni 2010 15:31

Apps & Software

In de vorm van een iso-bestand kunnen films en software eenvoudig via internet worden verstuurd. Met brandsoftware zet u zo’n bestand vervolgens om in een toegankelijke cd of dvd. Virtual CloneDrive koppelt een iso-bestand aan een virtuele dvd-speler, waarna u de ‘schijf’ kunt benaderen zonder hem eerst te branden.

Stap 01: Herkennen

Een iso-bestand is een ingepakte versie van een cd of dvd. Zo vindt u in nieuwsgroepen en op torrent-websites bijvoorbeeld iso’s van films en software. De iso-standaard wordt ook gebruikt om legitieme (opstart-)schijven digitaal te distribueren. Een bestandsextensie zegt iets over de inhoud van een bestand. Bekende extensies zijn .jpg voor afbeeldingen en .doc voor documenten. Een iso-bestand heeft de extensie .iso. Doordat Windows sommige extensies verbergt, zijn iso-bestanden echter lastig te herkennen. Open Mapopties in uw Configuratiescherm en ga naar het tabblad Weergave. Verwijder het vinkje bij Extensies voor bekende bestandstypen verbergen. Vanaf nu ziet u in Verkenner of u met een iso-bestand of met een ander type archiefbestand hebt te maken.

Pas de mapopties aan, zodat Windows Verkenner de iso-bestanden duidelijk herkenbaar toont.

Stap 02: Virtual CloneDrive

Ga naar www.slysoft.com/nl en haal Virtual CloneDrive binnen, via de gelijknamige omschrijving onder Producten. Tijdens de installatie hoeft u geen opties aan te passen, want alle juiste instellingen zijn al geactiveerd. Voor de installatie van de virtuele dvd-speler wordt om een extra bevestiging gevraagd, die u bekrachtigt met de knop Installeren. Aan het einde van de installatie wordt Virtual CloneDrive zichtbaar als een icoon van een cd-schijf, rechtsonder in het systeemvak bij het Windows-klokje. Klik hierop als u het aantal virtuele stations wilt aanpassen. Standaard maakt Virtual CloneDrive één virtuele dvd-speler aan. Het koppelen van een cd- of dvd-bestand aan de virtuele speler wordt ‘mounten’ genoemd. Klik met de rechtermuisknop op het iso-bestand dat u wilt koppelen en kies Mount (gevolgd door de naam van het iso-bestand). Ogenschijnlijk gebeurt er niets, maar de koppeling is nu een feit!

Klik met rechts op een iso-bestand en kies 'Mount' om het bestand te koppelen aan de virtuele dvd-speler.

Stap 03: Virtual CloneDrive

De virtuele dvd-speler met ‘daarin’ de inhoud van het iso-bestand vindt u terug in Verkenner, bijvoorbeeld via Start, (Deze) Computer. U kunt de virtuele schijf gebruiken zoals u een normale cd of dvd gebruikt. Als het iso-bestand een dvd-film bevat, kunt u hem afspelen met uw dvd-afspeelsoftware. Wanneer u een installatie-cd hebt geladen, kunt u de software nu installeren. De koppeling met het iso-bestand is na gebruik eenvoudig op te heffen. Klik met rechts op de virtuele dvd-speler en kies Uitwerpen. Bij een fysieke dvd-speler gaat in dit geval de lade open, zodat u het schijfje kunt uitnemen en eventueel een nieuwe plaatsen. Bij onze virtuele speler wordt alleen de koppeling met het iso-bestand verbroken. U kunt eenvoudig een nieuw iso-bestand koppelen of de virtuele speler laten voor wat hij is, tot u in de toekomst zijn diensten nog eens nodig hebt.

De virtuele dvd-speler verschijnt net als een echte dvd-speler in (Deze) Computer.

0 Reacties op: Virtuele dvd-speler

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.