Virusscanner in Windows Live Messenger

Door: onno-karman | 10 maart 2010 13:43

Apps & Software

Als u regelmatig gebruik maakt van Windows Live Messenger, dan zult u weten dat het heel gemakkelijk is om snel even met dit chatprogramma te versturen. Foto’s en documenten liggen misschien het meest voor de hand, maar in principe kunt u elk bestandsformaat via Windows Live Messenger verzenden, behalve mogelijk gevaarlijke bestanden zoals .exe- of .zip-bestanden. Om dit toch voor elkaar te krijgen, dient u eerst een virusscanner toe te wijzen aan het programma.

En dat is gelukkig niet zo moeilijk. Op het moment dat u een mogelijk ‘gevaarlijk’ bestand wilt verzenden of ontvangt, komt Windows Live Messenger met een waarschuwing.

De melding bij het versturen of ontvangen van mogelijk gevaarlijke bestanden.

U hebt de keuze om een gratis virusscanner voor Messenger te installeren, maar als u al een virusscanner hebt – en wie heeft dat vandaag de dag niet – kunt u die natuurlijk ook gewoon gebruiken. Als u in Windows Live Messenger zit, klikt u (op uw toetsenbord) op de Alt-knop om het menu zichtbaar te maken. Klik in het menu op Extra / Opties en selecteer aan de linkerkant Bestandsoverdracht. Plaats een vinkje voor Bestanden op virussen scannen met en klik vervolgens op Bladeren.

Kies uw eigen virusscanner voor Windows Live Messenger.

Vervolgens bladert u op uw computer naar de map waar uw virusscanner geïnstalleerd is, waarschijnlijk in de map C:\Program Files. Hebt u bijvoorbeeld AVG Antivirus op uw computer, dan gaat u naar de map C:\Program Files\AVG\AVG9\. Maar dit is per virusscanner natuurlijk verschillend. Bijna iedere virusscanner heeft een aparte toepassing voor het scannen van e-mail. En dit is de toepassing die u ook voor Windows Live Messenger kunt gebruiken. In het geval van AVG is dit: avgemc.exe. Selecteer dit bestand en klik op Openen. Klik tot slot op OK.

Blader naar de map van uw virusscanner en selecteer de e-mailvirusscanner.

Voortaan worden alle bestanden die u via Windows Live Messenger verstuurt of ontvangt op virussen gecontroleerd en krijgt u geen waarschuwing meer.

0 Reactie(s) op: Virusscanner in Windows Live Messenger

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.