VISE Oudercontrole 1.7

Door: Evi Maquoi | 18 februari 2010 17:26

Apps & Software

Kinderen zijn dol op computers en internet. Vaak zijn ze zich echter niet bewust van de risico’s. Wilt u uw kind niet blootstellen aan volwassen inhoud, onbekende chatvrienden en bepaalde programma’s? Dankzij VISE Oudercontrole 1.7 hebt u het computergebruik van uw kind in de hand.

Onmiddellijk na de installatie van VISE Oudercontrole dient u een wizard te volgen waarin u een administratorwachtwoord moet opgeven en de verschillende gebruikers moet definiëren. Indien er al meerdere Windows-gebruikersprofielen op uw computer staan, kunnen deze gebruikt worden. Per gebruiker kunt u een beheerderprofiel of een profiel met beperkte rechten instellen. In zo’n profiel met beperkte rechten kunt u vervolgens de rechten en beperkingen instellen. Via het Applicatiebeheer kunt u bepaalde programma’s blokkeren. De toegang tot bepaalde bestanden, mappen, cd-spelers en usb-sticks of externe schijven blokkeren behoort eveneens tot de mogelijkheden. Het is zelfs mogelijk om toegang het Windows Configuratiescherm te verbieden.

Rechten en beperkingen definiëren is erg eenvoudig in VISE Oudercontrole.

Surfgedrag

VISE Oudercontrole laat u toe om white- en blacklists aan te maken, zoekmachines te blokkeren, chatvrienden goed te keuren en chats op te slaan. Het is zelfs mogelijk om bepaalde informatie zoals een telefoonnummer, straatnaam of bankrekeningnummer te blokkeren tijdens het chatten. Indien gewenst kunt u op bepaalde tijdstippen (bijvoorbeeld om de vijf minuten) zelfs schermafdrukken laten maken wanneer uw kind op de computer werkt.

Zoals de meeste controlesoftware is het met VISE Oudercontrole ook mogelijk om tijdschema’s (in blokken van dertig minuten) aan te maken per gebruiker. Aan de hand van een duidelijk overzicht kunt u instellen op welke dagen en tijdstippen uw kind toegang krijgt tot de computer en tot internet. Een maximumtijd instellen per week of per maand kan ook.

U beslist wanneer een gebruik de computer mag gebruiken en online mag werken.

Omzeilen

Kinderen zijn niet dom. Pubers met een beetje gezond verstand op computervlak vinden de achterdeurtjes pijlsnel. VISE Oudercontrole blijkt echter behoorlijk waterdicht te zijn. Door de tijdlimieten aan de Windows-accounts te koppelen, is het bijvoorbeeld onmogelijk om Windows te starten buiten de toegestane uren. Ook de programma’s die we blokkeerden kregen we niet opgestart met een gebruiker met beperkte rechten. Over de webinhoud valt te discussiëren. Een zoekopdracht naar het woord ‘seks’ levert bij Google onmiddellijk enkele plaatjes op. Doorklikken kan gelukkig niet. U wordt hiervan wél op de hoogte gebracht via de beheerderconsole van VISE Oudercontrole.

Begaat uw zoon of dochter een overtreding? Dan krijgt u een bericht via de beheerderconsole.

VISE Oudercontrole is een goede investering voor elk ouder die het computergebruik van zoon- of dochterlief wil controleren en beperken. De profielen zijn erg eenvoudig in te stellen en dankzij de beheerderconsole van VISE Oudercontrole kunt u perfect nagaan wat u kinderen allemaal doen op de computer. Een goed gesprek over computer- en internetgebruik is en blijft aangewezen, ook mét VISE Oudercontrole op uw computer!

VISE Oudercontrole 1.7

Prijs € 24,95

Taal Nederlands

Medium 7,5 MB download

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium III, 256 MB RAM, 30 MB harde-schijfruimte

Maker Vaxxin

Oordeel 8/10

Pluspunten

Nederlands

Gebruiksvriendelijk

Heel veel mogelijkheden

Niet makkelijk te omzeilen

Minpunten

Tijdlimieten in blokken van minimaal dertig minuten

0 Reactie(s) op: VISE Oudercontrole 1.7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.