© CIDimport

Visjes vangen!

Geplaatst: 2 september 2011 - 12:57

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Anna Sonnemans

In Fishing Kings moet je vissen vangen. Met een hengel, wat aas en veel geduld. Voor wat het waard is, Fishing Kings wordt doorsommige spelers geroemd als de beste visgamve in de App Store.

Het genre visgames, als je het al een genre kunt noemen, komt niet bepaald over als spannend en actievol. Voor veel spelers klinkt het waarschijnlijk überhaupt niet interessant. Ook als je niet van vissen houdt, kan de intuïtieve gameplay van Fishing Kings echter best vermaken.

Hengelen

De besturing van de game maakt gebruik van de tiltfunctie en het touch screen. Om een lijn uit te werpen met je hengel maak je een vergelijkbaar gebaar met je iPhone of iPad. Vervolgens moet je door eveneens het scherm te bewegen je aas verleidelijk laten wapperen, totdat een hongerige vis erin trapt. Heb je beet, dan moet je de lijn laten vieren en strak trekken om de vis te vermoeien. Luister daarbij niet te veel naar de behulpzame voice over, want die loopt achter. Als de vis dan eindelijk uitgeput is, draai je op het touch screen aan de molen om hem op te hijsen en presto.

Deze besturing is misschien niet hetzelfde als op de Wii, maar het werkt goed en vormt daarmee een welkome afwisseling van de vele games die enkel het touch screen gebruiken. Wel heb je geduld nodig. Je moet eerst echt behendigheid krijgen in de gameplay voor je jezelf volledig kunt storten op de visvangst. Daarnaast duurt het, net als bij echt vissen, even voor de vissen bijten. Toch vraagt het vissen concentratie, waardoor het niet aanvoelt als relaxen.

Exotische vissen

In Fishing Kings vaar je met je bootje de wereld over om exotische vissen te vangen. Voor de eer en voor het geld, want vissen blijkt hard werken en nog best spannend. Door de tiltfunctie doet je iPhone of iPad hierbij letterlijk dienst als vishengel waarmee je aas uitgooit, met vissen worstelt en deze uiteindelijk binnenhaalt.

Kortom

De intuïtieve besturing en redelijk actievolle gameplay bieden een meer dan leuke afwisseling op andere mobiele games.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten