Voer zelf gezondheidstests uit

Door: tessa-vermeulen | 11 augustus 2012 14:15

Review

Naar de opticien voor een ogentest, naar de diëtist voor je BMI en naar de gehoorspecialist voor een hoortest. Zou het niet makkelijker zijn als al deze lichamelijke checks even via jouw iPhone of iPad kunnen? Pak de Pocket Check-up en je bent weer op de hoogte van jouw lichamelijk gestel.

Hoevaak per jaar doe je eigenlijk een medische check? Waarschijnlijk te weinig. Met deze tests van Pocket Check-up weet je direct of je het normale niveau behaald. De app beslaat zowel fysieke als mentale testen. In een overzichtelijk schema, bestaande uit negen blauwe blokken, worden de testen aangegeven.

De fysieke testen zijn onderverdeeld in: hartslag, horen, zicht, kleur, astigmatisme en BMI. Selecteer een geschikte test en er volgt een instructie met tijdsindicatie. Middels 'next' wordt de test direct gestart en kunnen de vragen beantwoord worden. Uiteindelijk geeft de app de totaalscore inclusief een overzichtelijk staatje. Wanneer uit de test blijkt dat je onder het standaard niveau scoort, wordt je doorverwezen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

De mentale tests bestaan uit: geheugen, intelligentie en persoonlijkheid. Deze testen zijn inhoudelijk meer toegepast de training van de hersenen en vragen omtrent de emotionele persoon.

De app is stijlvol vormgegeven. Bij het completeren van een test ontpopt een vinkje bij het betreffende blok. Daarnaast kunnen de resultaten worden altijd worden bekeken met het notitieboek onderin het scherm.

Kortom

Met de negen testen van Pocket Check-up kan je zowel fysieke als mentale checks uitvoeren. De test zijn inhoudelijk goed uitgevoerd en bieden echt een meerwaarde. Daarbij moet gezegd worden dat het design prachtig is, de uitleg duidelijk en de eindscore een goed beeld geeft.

0 Reactie(s) op: Voer zelf gezondheidstests uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.