VoipBuster 4.8 build 645

Door: Kees Krick | 23 november 2011 14:46

Apps & Software

Wie aan bellen via de pc denkt, komt meestal met het programma Skype op de proppen. Toch zijn er nog andere diensten waarmee u van de ene pc naar de andere kunt bellen. VoipBuster bestaat bijvoorbeeld al sinds 2005 en u kunt er zelfs gratis mee naar vaste nummers bellen. Is gratis dan wel helemaal gratis?

Net als bij Skype kunnen in VoipBuster gesprekken tussen computers onderling wereldwijd gratis gevoerd worden. Bijzonder is dat u daarnaast gratis naar vaste nummers in een flink aantal landen mag bellen, waaronder ook Nederland. Belt u naar een land dat niet gratis is of naar een mobiel nummer, dan moet er wel betaald worden. Dit kan door beltegoed aan te schaffen. Verder kunt u, eveneens tegen betaling, met uw vaste of mobiele telefoon tegen gunstige tarieven naar anderen bellen.

Gratis met een sterretje

De website is nogal onduidelijk wat betreft het gratis bellen. Er wordt kwistig gestrooid met de kreet 'gratis' en tegelijkertijd wordt er geheimzinnig gedaan. Hier en daar staan sterretjes, dan weer komt plotseling de kreet 'gelimiteerd' opborrelen. De daadwerkelijke tariefstructuur lijkt te worden verdoezeld. Daar worden wij - op zijn zachtst gezegd - niet vrolijk van. Na diep graven blijkt dat u als nieuwe gebruiker een uur gratis mag bellen naar de als zodanig gemarkeerde landen. Daarna moet u beltegoed kopen. Per keer krijgt u daar een aantal gratis beldagen bij (Freedays). Maar let op, want per week mag u niet meer dan 300 gratis belminuten verstoken! Wordt één van beide limieten overschreden, dan geldt het normale VoipBuster-tarief.

Het programma oogt wat kaaltjes en kent minder mogelijkheden dan Skype.

Conclusie

Het programma VoipBuster biedt minder mogelijkheden dan Skype. Zo is videobellen of chatten niet mogelijk. Wel levert elke opwaardering een hoeveelheid gratis beldagen op. Met een rekenmachine in de hand kan deze dienst in bepaalde gevallen misschien voordeel opleveren, mits u een internationale veelbeller bent. Zolang u alleen met uw pc naar andere pc's belt, hebt u hier net als bij Skype overigens niet echt mee te maken. VoipBuster draait zowel onder Windows als onder Mac OS X en daarnaast onder de naam MobileVoip op diverse mobieltjes (iPhone, Android, Windows Phone en Symbian).

VoipBuster 4.8 build 645

Freeware

Taal Nederlands

Download 5 MB

OS Windows XP/2000 SP2/Vista/7 of Mac OS X

Systeemeisen 300 MHz processor, 128 MB geheugen, 10 MB schijfruimte, geluidskaart, headset, breedband internet

Maker Dellmont Sarl

Oordeel 6/10

Pluspunten

Voip-gesprekken

Gratis belminuten (diverse landen)

Minpunten

Zeer onduidelijk over voorwaarden gratis belminuten/dagen

Website en programma ogen verouderd

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

1 Reactie(s) op: VoipBuster 4.8 build 645

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 11 februari 2015 07:29 Anoniem
    Als je een probleem hebt helpen ze helemaal niet bij voipbuster!!!
    Zomaar account weg doe doen ze ook wel met nog 17 euro dr in en probeer maar kontakt nemen met hun !!!!!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.