Volledige cd kopiëren met Omid Soft Homa Imager

Door: dirk-schoofs | 05 mei 2022 08:59

Review

De toekomst van de cd, dvd of blu-ray ziet er niet rooskleurig uit. De elektromechaniek van de bewuste drives is behoorlijk foutgevoelig. Bovendien wordt de werking van optische schijven vaak verstoord door krassen, vette vingers en stof. Wil je op een veilige manier een cd kopiëren, dan maak je een virtuele schijfkopie.

OMID SOFT Homa Imager 15.8

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows
Website
https://kwikr.nl/homaim
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Snel
 • Laat geen componenten achter in het systeem
 • Gebruiksvriendelijk
 • Minpunten
 • Geen mogelijkheid voor image-versleuteling

Als je op het bestand setup.exe van OMID SOFT Homa Imager hebt geklikt, start deze freeware zo snel op dat het (onterecht) lijkt alsof het om een draagbaar programma gaat, eentje waarvoor er geen installatie vereist is. Na het openen zie je een duidelijk overzicht van alle functies.

Virtuele schijf

De tool maakt een identieke kopie van een schijf, die je vervolgens bijvoorbeeld op een usb-stick plaatst of op een harde schijf. Vandaar kun je het image mounten, waardoor dat beschikbaar wordt als een virtuele ODD (optische diskdrive). Die kun je vervolgens gebruiken als een echte schijf.

In het startvenster van Homa Imager vind je de tools om een nieuw image te maken van de schijf die je in het optische station hebt geplaatst. Je hebt daarbij de keuze tussen opslaan als iso- of bin-bestand. Je kunt ook informatie lezen over de schijf in het station, de mogelijkheden van het optische schijfstation bekijken, de schijfgegevens controleren en de regiocode aanpassen.

Het openingsvenster toont meteen alle mogelijkheden.

Branden

Zelfs het branden van een schijfkopie verloopt eenvoudig met Homa Imager. Met Burn Image kom je in een klein venster waar je eerst het optische station en het eerder gemaakte image selecteert, om die daarna op een fysieke schijf te branden. Hierbij beschik je over een aantal basisopties om bijvoorbeeld een herschrijfbare schijf eerst te wissen of om de schijf uit te werpen wanneer die klaar is. Om het brandproces te beschermen, schakel je het best buffer underrun-bescherming in. En op het einde kun je verifiëren of het resultaat, een identieke kopie, geslaagd is.

Conclusie

Homa Imager is krachtige, maar lichtgewicht imaging-software die simpelweg doet wat er gevraagd wordt, zonder allerlei componenten in het systeem achter te laten. Vaak zijn vergelijkbare producten veeleisender en vertragen ze de werking van een consumentencomputer. Dat is dus bij deze tool niet het geval.

Na het maken van het image laten we de schijf uitwerpen.

1 Reactie(s) op: Volledige cd kopiëren met Omid Soft Homa Imager

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 mei 2022 15:50 jumbo
  probeer je het krijg je:

  Uw pc wordt beschermd
  Met Microsoft Defender SmartScreen is voorkomen dat een onbekende app is gestart. Het uitvoeren van deze app kan een risico voor uw pc vormen.

  App:
  homa imager.exe
  Uitgever:
  AE, 4550, Dubai, Dubai, "Office 112, Building 12, Dubai Internet City", Omid Soroori, Omid Soroori

  Erg kritische defender of toch….??
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.