Voor als je precies wilt bijhouden hoeveel calorieën je iedere dag bij elkaar eet en drinkt.

© CIDimport

Voor als je precies wilt bijhouden hoeveel calorieën je iedere dag bij elkaar eet en drinkt.

Geplaatst: 13 december 2011 - 08:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Als je je kindertijd en puberteit, met de daarbij behorende groeischeuten, achter je hebt gelaten, is de kans groot dat je nu meer let op wat je eet. Je wilt immers een goed figuur hebben, of houden! Als je precies wilt bijhouden hoeveel calorieën je iedere dag bij elkaar eet en drinkt, dan is de gratis app Calorieteller iets voor jou.

De app heeft een hoofdmenu wat onderverdeeld is in een tiental keuzes. De bovenste vier zijn de voedingsmiddelen in het algemeen, Restaurants & Ketens, Populaire Merken en Huismerken. Via deze opties vind je snel vrijwel alles wat je maar aan eten en drinken hebt genuttigd. Een leuke toevoeging is de barcodescanner, die verder voor zich spreekt. Je hoeft telkens slechts het product te vinden; de voedingswaarden zijn voor alle producten al bekend. De porties en hoeveelheden zijn ook eenvoudig aan te passen, waarna de voedingswaarde mee-schaalt.

De middelste vier knoppen houden je "score" bij. Het zijn je Voedingslogboek, Bewegingspatroon, Dieet Kalender en Weegschaal. In het logboek houd je alle genuttigde voeding bij. Bij Bewegingspatroon vul je je gedane activiteiten in, om te kunnen berekenen hoeveel calorieēn je hebt verbrand. De Dieet Kalender houdt het globale overzicht bij per dag en de Weegschaal is waar het natuurlijk uiteindelijk om draait: hier vul je je gemeten gewicht in en zie je in een grafiek wat er met je lichaamsgewicht gebeurt.

Kortom

Calorieteller bevat alles wat je nodig hebt om je calorieënbalans (inname en verbranding) in de gaten te houden en op die manier gecontroleerd je streefgewicht te bereiken. Het toevoegen van alle genuttigde voedingsmiddelen kost tijd, maar gaat door de opdeling in overzichtelijke categorieēn en door de barcodescanner toch vrij vlot.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten