Voor de beleggers met wat hogere vermogens

© CIDimport

Voor de beleggers met wat hogere vermogens

Geplaatst: 9 december 2011 - 12:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

Zowel Alex als Binckbank vallen onder hetzelfde moederbedrijf Binckbank NV. Alex richt zich op de beleggers met wat hogere vermogens, Binckbank meer op de actievere, kleine belegger.

Over naar de app

De interface is als vele andere beleggingsapplicaties met de tabs onderin. Achter de "Home" tab is de koersinformatie van de afgelopen 9 uur ondergebracht voor de AEX, AMX, Dow Jones en Nasdaq indices. Onder "Koersen" vind je een aantal grote indices (waaronder ook onze eigen AEX en AMX). In meer detail kan je de individuele fondsen in de AEX en AMX bekijken. Tenslotte vind je hier nog Opties van Euronext Amsterdam, Futures van een drietal beurzen en je bij Favorieten toegevoegde indices en/of fondsen.

Het is mogelijk ook de fondsen uit de andere indices te bekijken, maar enkel via de "Zoeken" tab. Wat onpraktisch is, is dat de index of het land niet wordt aangegeven in het zoekresultaat; fondsen die op meerdere indices genoteerd staan komen dubbel in de resultaten voor. Je zult dan eerst een resultaat moeten selecteren om te kijken met welke je te maken hebt.

Klanten van Alex kunnen inloggen onder "Mijn rekening" en daar hun portefeuille, orderoverzicht en rekeningoverzicht bekijken. Je kunt hier ook beleggingsproducten kopen of verkopen.

Kortom

Deze app is een handige, maar meer beperkte mobiele toevoeging buiten de webpagina's van deze aanbieder. Als je geen klant bent van Alex, dan heb je niet zo veel aan deze app, omdat het aanbod van aandelen en indices en de informatievoorziening niet erg uitgebreid zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten