Voor de bewuste eter

Door: marleen-vos | 01 september 2011 16:55

Review

De bewuste eter weet dat je met goed fatsoen niet meer achteloos vis kunt bestellen. Maar ja, dan zit je met de menukaart voor je neus en weet je opeens niet meer hoe het precies zat met die zwaardvis waar je eigenlijk van wilde genieten. En welke tonijn 'mag' nog en welke kan echt niet meer?

De VISwijzer is gelukkig meer up-to-date dan de gemiddelde ober! De app kan zowel on- als offline worden gebruikt. Iedere keer dat je de applicatie opent, wordt de database bijgewerkt, maar ook off-line kun je zien in welke categorie bepaalde vissen en schaal- en schelpdieren thuishoren. '

Groen' betekent dat een vissoort min of meer verantwoord wordt gekweekt of gevangen. 'Oranje' is een iets mindere keuze en de alarmbellen gaan rinkelen bij 'Rood'. Deze categorie bevat vissoorten die worden overbevist of die op een manier worden gevangen die schadelijk is voor de natuur.

Kortom

Wil je met een gerust hart vis eten? Kies dan uit de groep met het MSC-ecolabel: het duurzaamheidskeurmerk voor wildgevangen vis. Al met al een prima app waar een sympathieke gedachte achter steekt.

0 Reactie(s) op: Voor de bewuste eter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.