Voor de echte nieuwsjunkies

Door: Richard Borgman | 06 september 2011 11:09

Apps & Software

Er zijn heel wat apps die je helpen om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, maar Hitpad doet het op een wel heel mooie én slimme manier.

Aan de hand van veelbesproken onderwerpen op internet, de zogenaamde 'trending topics', krijg je items te zien in de categorieën News, Tweets, Video's, Photo's en Web. Is X-Men bijvoorbeeld een populair onderwerp, dan kun je snel en gemakkelijk trailers bekijken en recensies lezen, of meelezen wat anderen erover zeggen. Dankzij de handige navigatie werkt de app gebruiksvriendelijk. Als je bijvoorbeeld op een bespreking van een film klikt, dan komt er rechts in beeld een voorbeschouwing terwijl je links rustig verder kunt zoeken. Door op de voorbeschouwing te swipen, komt de volgende in beeld. Ook diensten als Twitter, Facebook en Instapaper worden als nieuwsbronnen door de app ondersteund.

Kortom

Hitpad is een kleine app die op een simpele, smaakvolle en doeltreffende manier doet wat andere apps al eerder deden. Een aanrader voor de echte nieuwsjunkies.