Voor de echte plaatjes-draaiers

Door: Robin Smit | 21 december 2011 12:00

Apps & Software

Apps worden ook steeds vaker voor professioneel gebruik ingezet. Mixmo DJ Pro is zo'n app en zou in staat moeten zijn om de klassieke draaitafels te vervangen.

Net als veel andere DJ-apps in de Appstore, beschikt Mixmo DJ Pro over veel standaard functies. Hieronder vallen onder andere het importeren van tracks en het gebruiken van cue en pitch. Daarnaast is het ook mogelijk om bepaalde geluiden of tracks op de "Hot Bank" te plaatsen, zodat deze met een simpele klik worden afgespeeld.

Het bijzondere aan Mixmo DJ Pro is, dat de app is gemaakt voor het gebruik met twee iPads. Wanneer deze naast elkaar worden gelegd en beiden de app hebben geopend, fungeren deze als de traditionele draaitafels. Door middel van bluetooth is het ook mogelijk een koppeling te maken tussen beide apparaten. De iPads kunnen vervolgens door middel van de dock-connector worden aangesloten op de versterker.

Hier komt direct een nadeel om de hoek kijken. Het is namelijk niet mogelijk om een enkele iPad te gebruiken met twee virtuele draaitafels. Hierdoor komt Mixmo DJ Pro echt alleen tot zijn recht bij personen die in het bezit zijn van twee iPads.

Kortom

Mixmo DJ Pro is een app voor professionele DJ's die het mogelijk maakt om draaitafels te vervangen voor iPads. Dit doet de app goed, maar helaas is het niet mogelijk om ook te mixen met een enkele iPad, waardoor de doelgroep van deze app erg klein zal zijn.

0 Reactie(s) op: Voor de echte plaatjes-draaiers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.