Voor de nieuwsgierige mensen onder ons!

Door: ringo-van-dorst | 25 december 2011 10:00

Apps & Software

De voyeuristisch ingestelde app teleportd levert een schat aan foto-informatie vanuit verschillende fotobronnen als Twitter, Foursquare, Instagram en Picplz, in real time, gebaseerd op waar je op dat moment kijkt op de kaart.

Het idee is dat de app je daarmee als het ware teleporteert naar die plek. Je ziet namelijk wat daar op dit moment aan foto's wordt geüpload en dus ook live-foto's. De app past nog extra slimmigheden toe om het aantal foto's dat je te zien krijgt en de snelheid waarmee nieuwe foto's verschijnen te controleren. Hoe verder je uitzoomt, hoe meer real-time foto's je namelijk te zien krijgt en hoe verder je inzoemt, hoe meer van de fotogeschiedenis wordt weergegeven, om toch tot voldoende resultaten te komen.

Je kunt de foto's groter bekijken, "liken", commentaar geven of de foto via jouw Twitter of Facebook delen. Het laden van de foto's gaat snel en het idee is al behoorlijk uitgewerkt, maar nog niet helemaal zonder ruwe kantjes. Er wordt goed gebruik gemaakt van het scherm door de op de bovenste helft het foto-overzicht te tonen en de kaart en daarmee de navigatie in het onderste scherm weer te geven. De knoppen staan duidelijk in het midden van het scherm.

Nieuwsgierige mensen zullen hun lol niet op kunnen met deze app. Je krijgt immers letterlijk een persoonlijk en actueel beeld van een bepaalde omgeving op een bepaalde tijd. Ook zie je veel persoonlijk foto's van gebruikers (die misschien niet doorhebben dat hun foto's publiek vertoond worden), dus je kunt weleens voor verrassingen komen te staan.

Kortom

Buiten het feit dat de app nog niet 100% af is, werkt de app al meer dan voldoende en is hij, in teleportd-termen, zeker het bekijken waard!

0 Reactie(s) op: Voor de nieuwsgierige mensen onder ons!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.