Voor degene die van uitdaging houden

Door: andries-van-helden | 30 augustus 2011 00:00

Apps & Software

Vloekend en tierend heb ik mijn iPhone in de hoek gesmeten toen ik voor de 10.000ste keer door een haai werd opgevreten, om na vijf minuten naar mijn computerscherm gestaard te hebben hem toch maar weer op te pakken.

Dat zijn de gevoelens die Air Penguin bij mij opriepen. Aan de ene kant immense frustratie, aan de andere kant de wil om het toch te halen en de voldoening als het dan uiteindelijk wel lukte. In Air Penguin bestuur je een schattige pinguïn die door het smelten van zijn ijsschots gescheiden is van zijn familie. Aan jou de taak om hem van ijsschots naar ijsschots te laten springen en hem uiteindelijk met zijn medepinguïns te herenigen.

Op elk stuk ijs kun je maar een beperkt aantal keren landen en bovendien zijn er ook nog eens tal van obstakels, zoals haaien, die je moet zien te ontwijken. Grafisch is het spel erg mooi en ook de soundtrack, bestaande uit rustgevende midi-muziek en grappige sound effects, sprak me erg aan.

Power-ups in Air Penguin

De pinguïn bestuur je door je iPhone te kantelen. Hierbij is het soms moeilijk om te zien waar je pinguïn zal landen en of je hoog genoeg zit om bijvoorbeeld een haai te ontwijken. Toch bestuurt Air Penguin erg fijn en intuïtief. Doordat je de iPhone op elk moment kunt herkalibreren of de gevoeligheid kunt aanpassen, voelt de besturing degelijk aan. De levels zijn behoorlijk pittig, maar als je een level niet haalt, is er de mogelijkheid om het spel door het met visjes kopen van power-ups makkelijker te maken. Deze mogelijkheid is hetgene wat mij frustreerde.

In elk level zijn er een aantal visjes te verzamelen, maar als je hier niet genoeg aan hebt, kun je voor extra geld visjes aanschaffen. Nu ken ik mezelf een beetje en ik weet dat als ik eenmaal begin met het kopen van power-ups dat ik dan steeds sneller naar de makkelijke weg grijp.

Ik nam mezelf dus voor dat ik zou proberen om alle levels - het zijn er op het moment honderd, maar de makers beloven updates - op de hardcore manier te doorlopen. Dat viel me behoorlijk zwaar. Zeker omdat het spel na elke keer dat ik faalde me plagerig vertelde dat het ook makkelijker kon door op één knopje te drukken.

Kortom

Uiteindelijk is het me gelukt en dat gaf me een behoorlijk goed gevoel. Verder bestaat er nog een survival-modus die de lengte, na het toch al omvangrijke aantal levels uit de story-modus behoorlijk verlengt. Zeker een aanrader voor spelers die van een uitdaging houden, maar ook voor de meer casual gamers. Ik verwijder het spel echter weer even van mijn iPhone, al is het alleen maar zodat die niet aan diggelen gaat.

0 Reactie(s) op: Voor degene die van uitdaging houden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.