Voor online samenwerking!

Door: ringo-van-dorst | 07 april 2012 16:07

Review

Houd je van het spelen van online games op PC of Mac die enige vorm van samenwerking vergen? Grote kans dat je dan weleens van TeamSpeak hebt gehoord. Teamspeak is de laatste tien jaar namelijk uitgegroeid tot de meest gebruikte software voor communicatie tijdens games.

Veel gamers gebruiken TeamSpeak op de achtergrond en kunnen daarom de communicatie-interface niet in de gaten houden zonder extra monitor. Hiervoor zou de iOS app van pas kunnen komen; je ziet dan immers de server en room waar jij en de anderen zich in bevinden op je iDevice.

Je kunt TeamSpeak natuurlijk ook gebruiken om groepsgesprekken met vrienden te houden, helemaal losstaand van game-activiteiten. Via de iOS app zou je ook onderweg in kunnen loggen op een TeamSpeak server om zo contact met vrienden of teamleden te onderhouden. Je moet dus wel op een bepaalde server afspreken, maar gezien het groot aantal gratis en openbaar toegankelijke servers is dit geen probleem. Een voorwaarde voor de iOS versie is wel dat het een TeamSpeak 3 server is (de nieuwste versie). Deze servers ondersteunen zowel PC, Mac en Linux als iOS en Android.

De geluidskwaliteit is erg goed en de configuratie van geluid en microfoon is vrij eenvoudig. Wat wel tegenvalt in de iOS-versie is het afwezig zijn van een serverlijst, waardoor je eerst zelf de moeite moet doen een server op te zoeken via de desktopversie van TeamSpeak of via internet. Naast verminderde functionaliteit, is het ook even slikken dat TeamSpeak voor iOS een relatief hoge prijs heeft.

Kortom

Er is nog een hoop te verbeteren aan TeamSpeak voor iOS om de app gebruiksvriendelijker te maken. Ook de prijs zou een stuk omlaag kunnen. Wat je nu voor je investering krijgt werkt in ieder geval na configuratie prima en geeft je overal de vrijheid om met een team van mensen te communiceren.

0 Reactie(s) op: Voor online samenwerking!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.