Voor wie nog steeds niet genoeg heeft van de Japanse puzzels

Door: | 02 september 2011 13:09

Apps & Software

De hele Sudoku-hype is inmiddels een beetje over. Gelukkig, want iedereen van jong tot oud zat plotseling naar de vierkantjes vol cijfers te staren. De winkels barsten uit hun voegen om de puzzelboekjes een plek te geven.

Om nou te zeggen, 'gut, gut wat gezellig', nee. Dit betekent echter niet dat de puzzel niet gewoon goed in elkaar zat. Voor wie na de hype nog steeds niet genoeg heeft van de Japanse puzzels kan gelukkig op de iPhone voldoende versies vinden van sudoku's in alle vormen en maten. We haalden Big Bang Sudoku uit de grote grabbelton om deze eens aan een onderzoek te onderwerpen.

Gebrek aan keuze

Wat direct opvalt aan Big Bang Sudoku is het gebrek aan keuzemogelijkheden. Denk hierbij aan dingen als het markeren van vlakken of het automatisch invullen van de overduidelijke getallen. Dit zijn misschien niet wereldschokkende zaken die worden gemist, maar voor sommige spelers kan dit een gebrek zijn. De game kent een positieve leer curve waarbij je stap voor stap wordt meegenomen naar de steeds moeilijkere puzzels in het spel.

Kortom

Sudoku-liefhebbers kunnen Big Bang Sudoku met een gerust hart aanschaffen. Verwacht geen wereldschokkende zaken of opmerkelijke dingen in deze versie. De game doet wat deze moet doen, niets meer en niets minder. Wat let je. Ben jij klaar voor een stevig portie Sudoku? Dan is Big Bang Sudoku misschien wel een app voor jou!