Voor wie waarde hecht aan een zo compleet mogelijke contactpersonenlijst

Door: | 17 oktober 2011 16:10

Apps & Software

Er is een grote kans aanwezig dat je een behoorlijk aantal van je contactpersonen op je iPhone tevens als contactpersoon op Facebook hebt. Zou het niet handig zijn om met een druk op de knop hun Facebookgegevens te mixen met je bestaande contactgegevens? Smartsync maakt dit mogelijk.

Door in Smartsync in te loggen op Facebook en een akkoord te geven voor het gebruik maken van jouw Facebookgegevens, heb je het zwaarste werk al gedaan. Via de optie "Sync met Facebook" worden je contactpersonen automatisch aangevuld met de informatie van Facebook, zoals profielfoto, werk, geboortedatum en website(s). E-mailadressen en telefoonnummers zijn door Facebook beschermd en kunnen daardoor niet opgehaald worden. Als de app twijfelt of hij de juiste koppeling maakt, dan kan je bij "Conflicten" handmatig aangeven welk profiel matcht met je contactpersoon. Als de naam van je contactpersoon helemaal niet op de naam van de Facebookaccount lijkt, is het mogelijk bij "Niet Gevonden" ook zelf een koppeling maken. Als je een Facebookvriend nog niet als contactpersoon hebt, is er de optie die als contactpersoon te importeren. In de instellingen kan je aangeven welke gegevens je wel en niet wilt synchroniseren. Attente extra's zijn de herinnering aan verjaardagen en de verjaardagskalender met aanduiding van leeftijd.

Kortom

De app ziet er duidelijk en clean uit, past zich aan de door jou ingestelde taal aan en werkt simpel en vlekkeloos. Voor wie waarde hecht aan een zo compleet mogelijke contactpersonenlijst, zonder daar veel werk aan te besteden, is Smartsync een waardevolle tool.