Voorbeeldweergave Windows 7 vergroten

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 01 september 2010 13:09

Apps & Software

Wanneer u in Windows 7 meerdere vensters open hebt staan, kunt u met de muis over de pictogrammen op de taakbalk bewegen om een voorbeeldweergave daarvan te zien. Op die manier kunt u snel spieken wat er allemaal open staat. Windows bepaalt echter hoe groot deze voorbeeldweergaven zijn, maar met deze tip kunt u dat aanpassen.

Binnen Windows 7 hebt u niet standaard de mogelijkheid om de grootte van de voorbeeldweergave te wijzigen. Het kan wel via het programmaatje Windows 7 Taskbar Thumbnail Customizer (interessant detail, het is geschreven door een twaalfjarige jongen). Download het programma en onthoud in welke map u het plaatst. Vervolgens dient u het te starten met administratorrechten. U doet dit door met de rechtermuisknop op het .exe-bestand te klikken en te kiezen voor Als administrator uitvoeren.

Windows 7 toont voorbeeldweergaven van vensters. Met Windows 7 Taskbar Thumbnail Customizer kunt u deze aanpassen.

Wanneer het programma is gestart, wordt een aantal opties getoond. Als u de grootte van de voorbeeldweergave wilt aanpassen, is eigenlijk alleen de bovenste optie voor u van belang. Sleep de schuifregelaar bij Maximum Size naar rechts tot u de gewenste grootte hebt bereikt. Via het kopje Spacing bepaalt u hoeveel ruimte er om de afzonderlijke voorbeeldweergaven wordt gebruikt en met bij Margin geeft u aan hoeveel ruimte er rondom het hele blok wordt gebruikt (dus niet tussen de venstertjes onderling). De schuifregelaar Delay time bepaalt hoe lang het duurt voordat de voorbeeldweergave verschijnt wanneer u met de muis over een venster beweegt. Bent u klaar met bewerken, klik dan op Apply changes.

Met behulp van de diverse schuifregelaars kunt u het uiterlijk bepalen.

Zodra u op Apply changes hebt geklikt, wordt Windows Verkenner automatisch opnieuw opgestart. Zodra dit gereed is, kunt u het nieuwe uiterlijk van de voorbeeldweergaven zien door met de muis over de vensters te bewegen. Bent u toch niet helemaal tevreden met het resultaat, dan kunt u nieuwe instellingen ingeven of klikken op Restore Defaults om het geheel weer in originele staat terug te brengen.

Nadat de Windows Verkenner opnieuw is gestart, ziet u direct het resultaat in de voorbeeldweergaven.

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Voorbeeldweergave Windows 7 vergroten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.