Voorkom dat Shockwave Flash crasht in Google Chrome

© PXimport

Voorkom dat Shockwave Flash crasht in Google Chrome

Geplaatst: 29 augustus 2014 - 09:00

Aangepast: 24 november 2022 - 11:03

Redactie ID.nl

Als je Google Chrome gebruikt ben je er inmiddels misschien aan gewend dat de Shockwave Flash plug-in crasht. Hier laten we zien hoe je het probleem kunt oplossen.

In tegenstelling tot andere browsers heeft Google Chrome zijn eigen versie van Adobe Flash Player ingebouwd. Als je ook een andere webbrowser gebruikt die een gedownloade versie van Adobe Flash Player vereist, ontstaat er vaak een conflict tussen de twee versies van de software.

Om de configuratie van Google Chrome te controleren, typ about:plugins in de adresbalk en druk op Enter. Je krijgt dan een pagina te zien met informatie over alle plug-ins die momenteel geconfigureerd zijn in Google Chrome.

Zoek naar vermeldingen in de lijst zoals Adobe Flash Player, of Shockwave Flash. Als je er twee of meer ziet staan betekent dat dat er meer dan één Flash plug-in geïnstalleerd is.

 

© PXimport

Rechts bovenaan de plug-in pagina staat een link Details. Klik erop om meer informatie over elke extensie te krijgen.

De bestandsnaam van elke plug-in staat naast Location. Als je er goed naar kijkt kun je zien dat er eentje staat opgeslagen onder [Jouw gebruikers map]AppData\Local\Google\Chrome. Dit is de geïntegreerde plug-in van Chrome. De andere begint met C:\Windows\.... De naam van het pad kan verschillen, afhankelijk van je versie van Windows. Als je Windows 8 gebruikt is het pad voor de geïntegreerde plug-in bijvoorbeeld zoiets als C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\36.0.1985.125\PepperFlash\pepflashplayer.dll (het versienummer kan anders zijn).

Als beide bestanden een Disable link hebben zijn ze allebei actief, en dat is dan waarschijnlijk de oorzaak van je browser crashes.

 

© PXimport

Je kunt nu kiezen welke speler je wilt behouden, door naast de andere op Disable te klikken. Chrome zal nu de versie die op je PC is ingeschakeld gebruiken.

Als je besluit om de installeerbare plug-in te gebruiken in plaats van de geïntegreerde, kun je het beste de nieuwste versie downloaden en installeren. Klik hier voor de nieuwste versie van Adobe Flash Player.

Als je browser blijft crashen, ga dan terug naar about:plugins en selecteer de andere Flash Player.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten