Voorzie Windows 7 van het uiterlijk van 8

Door: Robbin Ooijevaar | 28 december 2011 08:27

Apps & Software

Het duurt nog even voordat Windows 8 in de schappen ligt, maar voor wie niet wil wachten, is er goed nieuws. Met een paar kleine ingrepen geeft u Windows 7 het uiterlijk van Windows 8 en voorziet u de verkenner van een lint (ribbon).

1. Thema

Een nieuw besturingssysteem heeft een nieuw uiterlijk, en daar is Windows 8 geen uitzondering op! Enthousiastelingen hebben leuke skinpacks samengesteld waarmee u Windows 7 eenvoudig kunt voorzien van een Windows8-uiterlijk. Surf naar Windows 7 Themes.net en download Windows 8 Transformation Pack. Het archiefbestand dat u binnenhaalt heet windows-8-transformation-pack.zip en u dient het zelf uit te pakken. Voer de installatie uit via 8 Skin Pack 1.0.exe en herstart uw computer. Open vervolgens uw configuratiescherm en kies Vormgeving en persoonlijke instellingen / Het thema wijzigen. Onder Geïnstalleerde thema's kunt u nu op Windows 8 Aero activeren klikken om dit thema in te stellen. Hiermee wordt het uiterlijk van Windows aangepast, waaronder de kleuren en de doorschijnendheid van de verschillende vensters. U kunt altijd terugschakelen naar de oorspronkelijke vormgeving van Windows door Het thema wijzigen opnieuw te openen en een standaardthema te activeren. Via het configuratiescherm kunt u Windows 8 Transformation Pack vervolgens verwijderen.

Geef Windows 7 het uiterlijk van Windows 8 door een nieuw thema te installeren.

2. Bureaubladachtergrond

Het geactiveerde thema heeft een eigen bureaubladachtergrond, maar dit onderdeel kiezen we liever zelf. Surf naar Google en klik op Afbeeldingen. De zoekterm Windows 8 wallpapers geeft een goed resultaat. Verander de instelling van de zoekopdracht van Elk formaat naar Groot, voor een betere kwaliteit fotobestanden. Open een afbeelding die u bevalt en bewaar hem door met de rechtermuisknop te klikken, voor Afbeelding opslaan als te kiezen en een plek te selecteren die u eenvoudig kunt terugvinden, bijvoorbeeld de map Afbeeldingen. Open deze map, klik met rechts op de foto die u zojuist hebt opgeslagen en kies Als bureaubladachtergrond gebruiken. Wilt u liever direct kiezen uit meerdere foto's vanaf uw computer? Download dan een verzameling bureaubladafbeeldingen. Ook deze zijn te vinden via Google. De zoekterm windows 8 wallpaper collection werkt goed. De foto's zijn meestal verpakt in een zip-bestand, dat u zelf via de rechtermuisknop moet uitpakken voordat u de afbeeldingen kunt gebruiken.

Gebruik de rechtermuisknop om een afbeelding in te stellen als bureaubladachtergrond.

3. Verkenner

De verkenner in Windows 8 krijgt een 'ribbon' of in goed Nederlands: een lint. Dit moet de instellingen van de menu's sneller toegankelijk maken. Als u Office 2010 gebruikt, bent u al bekend met de functies van het lint. Zonder Windows 7 compleet te verbouwen en in te grijpen in systeembestanden, kunt u met STDU Explorer nu al van soortgelijke functies in de verkenner profiteren. STDU Explorer vervangt de standaardverkenner niet, maar is een gratis programma waarmee u verkenner-taken kunt uitvoeren om uw bestanden, foto's en documenten te beheren. STDU Explorer is gratis bij persoonlijk gebruik en u vindt het op STDUtility.

STDU Explorer heeft een ribbon-achtige functie die waarschijnlijk ook in Windows 8 zal worden ingebouwd.

0 Reactie(s) op: Voorzie Windows 7 van het uiterlijk van 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.