Vraag hulp of bied je hulp aan

© CIDimport

Vraag hulp of bied je hulp aan

Geplaatst: 26 december 2011 - 13:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:24

Redactie ID.nl

HELP! is een app voor benodigde en aangeboden hulp bij noodsituaties. Naast het bellen van 112 wordt per situatie (hart, letsel, gif / allergie, stikken, verdrinking, brand of geweld) een noodoproep verstuurd aan HELP! gebruikers in de buurt.

Als iemand bij je in de buurt via de HELP! app alarm slaat en het is een noodgeval waar jij je voor beschikbaar hebt gesteld, dan ontvang je een push-notificatie die je kunt weigeren of accepteren. Als je de noodoproep accepteert, krijg je direct een kaart met de route naar het slachtoffer te zien en kan je bij "Tips" vinden wat je het beste kunt doen. Het aantal tips is wat beperkt, maar dit kan met opzet gedaan zijn; voor vele situaties is waarschijnlijk professionele kennis vereist om de juiste diagnose te kunnen stellen.

De interface bestaat uit de 7 genoemde categorieën als grote knoppen en een knop "alleen 112 bellen". Onder in beeld vind je nog de "Demo" knop, waar de app in stappen uitgelegd wordt en de "Tips" knop. Bij de instellingen geef je aan voor welke noodgevallen je je beschikbaar wilt stellen en kan je aangeven of je hulpverlener bent.

Kortom

HELP! is een mooi initiatief om een hulpnetwerk op te zetten. Bij verspreiding van de app onder voldoende gebruikers en oprechte bereidheid tot helpen zouden er mensenlevens mee kunnen worden gespaard. Held in spe: download deze app!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten