VSLogonScreenCustomizer 1.5.3.241

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 20 augustus 2012 16:01

Apps & Software

Hoewel u in Windows aardig wat kunt personaliseren, kunt u met VSLogonScreenCustomizer het inlogscherm heel eenvoudig aanpassen. Leuk, als u Windows net even dat extra persoonlijke tintje wilt meegeven.

De naam van het programma mag dan een hele mond vol zijn, de interface zelf is gelukkig een stuk minder omslachtig. Direct nadat u het programma hebt gestart, is het duidelijk wat u moet doen. U klikt op Open Picture File en selecteert de afbeelding die u in het inlog­scherm wilt weergeven (of u sleept de afbeelding naar de voorbeeldweergave). U ziet dan direct hoe het inlogscherm er nu uitziet, zodat u niet telkens hoeft te herstarten om te corrigeren.

Het programma bevat ook een knop Settings, maar de inhoud daarvan is enigszins lachwekkend. Wat u namelijk in dit menu kunt doen, is het aanpassen van de interface van dit programma, wat voornamelijk van invloed is op het instellingenmenu zelf. Nogal onzinnig dus. Liever hadden we hier iets gezien als een sjabloon dat ons in staat stelt om elementen precies zo in de afbeelding te plaatsen. Bijvoorbeeld dat de afbeelding achter het invoerveld valt, om zo leuke effecten te creëren.

Veel kan dit programma dus niet, maar datgene waar het voor gemaakt is, doet het goed. Het is namelijk heel fijn dat u het inlogscherm zo eenvoudig kunt wijzigen, maar vooral ook met één druk op de knop weer kunt herstellen. Het is en blijft natuurlijk spielerei, maar dan wel heel gebruiksvriendelijk.

U selecteert een plaatje en het inlogscherm is aangepast. Zo eenvoudig is het.

VSLogonScreenCustomizer 1.5.3.241

Freeware

Taal Engels

Download 32-bit 1,5 MB; 64-bit 1,9 MB

OS Windows Vista/7

Systeemeisen 10 MB harde schijf ruimte

Oordeel 7/10

Pluspunten

Met één knop inlogscherm aanpassen

Herstellen is eenvoudig

Minpunten

Instellingenmenu overbodig

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: VSLogonScreenCustomizer 1.5.3.241

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.