Vuile praktijken op je iPhone

© CIDimport

Vuile praktijken op je iPhone

Geplaatst: 15 februari 2012 - 14:14

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

iMobsters is een zeer succesvol (1,6 miljoen spelers) tijdverdrijvend spelletje. Verwacht hier echter geen spel als Maffia of GTA.

De game iMobsters is alleen met een werkende internetverbinding speelbaar en is een strategisch spelletje dat zich alleen op basis van tekst in een menu afspeelt. Er komt dus geen echte actie of techniek bij kijken. Je voert missies uit door deze simpelweg te kiezen, waardoor je geld en spullen verzamelt bij een succesvolle afronding. Met het geld kan je wapens, bescherming, voertuigen en later ook onroerend goed kopen. Waar wapens je helpen om andere spelers aan te vallen (voor geld) is onroerend goed een investering die je voorzien van een periodieke cashflow.

Je kunt anderen uitnodigen om zo een grotere "mob" te vormen. Hierdoor ben je sterker bij aanvallen en heb je dus een voordeel ten opzichte van degenen met een kleine of zelfs een éénmans-mob. Dit uitnodigen kan je doen door een spelers Mob Code in te toetsen of zijn/haar Storm8 ID. Bij de reviews op iTunes vind je al een hoop van deze codes: bijna alle reviewers vragen om toegevoegd te worden.

Als je geld besteedt aan Favor Points, dan heb je de mogelijkheid om wat sneller in de ranglijsten op te klimmen dan wanneer je gratis blijft spelen. Als je weet dat je gevoelig bent voor dit soort verleidingen; je bent gewaarschuwd! Het spel wordt na een tijdje, of je nu Favor Points koopt of niet, een beetje saai. Dit komt door de tijd die je - na een aantal uitgevoerde missies en aanvallen - moet wachten voordat je weer nieuwe acties kunt uitvoeren. Dit maakt iMobsters een spel dat je eens in de zoveel tijd even oppakt, je acties doet, en daarna weer weglegt.

Kortom

iMobsters is aan aardige tekstgebaseerde RPG in een maffia-sausje. Een plusplunt is de interactie met andere spelers door mobs te vormen en aan te vallen. Een minpunt is de lange wachttijd die nodig is om je acties weer "op te laden".

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten