Waakhond tegen mobiele flitsers

Door: ringo-van-dorst | 11 december 2011 12:00

Apps & Software

Als je het niet altijd even nauw neemt met de wettelijke maximumsnelheid kan het financieel interessant zijn je te beschermen tegen verklikkers als mobiele flitspalen. flitsDog biedt je die bescherming en schiet je te hulp door van tevoren te waarschuwen.

Als je de app hebt gestart, draait deze vervolgens, na een druk op de homeknop, op de achtergrond mee. flitsDog weet waar de mobiele flitsers staan, houdt middels GPS bij waar jij bent en trekt aan de bel als jij met grote snelheid een mobiele flitser nadert. Het nadeel van een actieve GPS, is dat hiermee de batterijduur behoorlijk wordt verkort. Dit wordt ondervangen door een slimheid toe te passen die volgens flitsDog zelf, bij gebruik van de app in de achtergrond, het stroomverbruik van de GPS tot wel 80% reduceert. Daar houdt het echter niet op: flitsDog merkt het zelfs wanneer je in de auto stapt en schakelt zichzelf dan binnen twee kilometer in. Als je langere tijd stil staat, schakelt hij zichzelf weer uit.

De interface is groot en duidelijk, met vier aparte schermen die je met een swipe kunt veranderen: Overzicht controles, Overzicht locaties (kaart), Huidige info (snelheid, afstand tot flitser, etcetera) en dogStuff (uitleg, disclaimer).

Kortom

Het idee achter deze app is duidelijk en de uitwerking is ook dik in orde en zal voor notoire hardrijders een zegen zijn. Het enige gemis aan de app is het gebrek aan informatie met betrekking tot de vaste flitslocaties.

0 Reactie(s) op: Waakhond tegen mobiele flitsers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.