Waan je in de cockpit van een straaljager

Door: menno-van-bohemen | 29 mei 2012 17:43

Apps & Software

Iedereen die een keer in de cockpit van een vliegtuig is geweest, of het spel Flight Simulator heeft gespeeld kan je vertellen hoe imposant de alle knoppen en displays voor de besturing van een vliegtuig eruit zien. Vooral head zogeheten 'head-up display' waarbij informatie over de koers van een vliegtuig op het vizier van de vlieger worden geprojecteerd is een mooie feature die nu ook door de autoindustrie wordt overgenomen.

Een app die het head-up display naar je telefoon brengt is Spyglass. Op de achtergrond, die je kunt instellen op het beeld van de camera of Google Maps, word overzichtelijk een kompas geplaatst, waardoor je makkelijk kunt zien welke richting je op kijkt. Naast informatie over je positie en huidige snelheid kun je ook kun je zien in welke hoek je je iPhone houdt, net als in een echt vliegtuig. In het display worden tevens de posities van de zon en maan aangegeven. Handig voor als je verdwaald raakt op een bewolkte dag.

Kortom

Spyglass toont op een leuke manier een kompas op het scherm van je iPhone. Het kompas en de informatie zijn zeer nauwkeurig en dat maakt deze app voor volwassenen een prima app voor iedereen die net even wat meer wil dan puur de huidige locatie en koers bekijken. Voor kinderen is de app natuurlijk geweldig om vliegtuigje te spelen.

0 Reacties op: Waan je in de cockpit van een straaljager

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.