Waar slaat Windows 8 je plaknotities op?

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 17 april 2014 09:00

Apps & Software

Lang niet iedereen maakt gebruik van de plaknotities in Windows. Doe je dat echter wel, dan zijn die plaknotities hoogstwaarschijnlijk belangrijk voor je en zie je ze liever niet verdwijnen. Toch kan dat gebeuren als je overstapt naar Windows 8. Gelukkig zijn ze dan niet echt weg.

Waar zijn mijn plaknotities?

Hoewel je dat aan de 'voorkant' niet kunt zien, slaat Windows je plaknotities standaard op in een bestand, genaamd StickyNotes.snt. Dat bestand staat verborgen in een mappenstructuur die je normaal niet zo snel zou vinden. De makkelijkste manier om naar die map te navigeren, is door de Windows Verkenner te openen en vervolgens de volgende regel in de navigatiebalk te plakken %AppData%\Microsoft\Sticky Notes. Zodra je op enter drukt zul je het bestand zien staan.

Bekijk de structuur van de map die bovenin wordt getoond. Daarin zie je dat je gebruikersnaam wordt getoond van het account waarmee je bent ingelogd. Wanneer je tijdens de upgrade een nieuwe gebruikersnaam hebt gekozen (bijvoorbeeld omdat je nu een Outlook.com-account gebruikt) dan kan het dus zijn dat Windows daarom de plaknotities niet kan vinden.

Navigeer naar de juiste gebruikersnaam (desnoods in de map Windows.old) en kopieer het .snt bestand naar de map in het account waarmee je nu inlogt. Je zult je plaknotities weer terug hebben.

Als je weet in welke map het staat, zijn je plaknotities zo gevonden.

Plaknotities overzetten naar nieuwe pc

Wanneer je overstapt naar een nieuwe pc, en je wilt eigenlijk alleen je plaknotities meenemen, dan is dat proces net zo eenvoudig. Je bladert op de oude pc naar de map met daarin de plaknotities, kopieert het bestand, zet dat (via mail, usb-stick of een andere methode) over naar je nieuwe pc, waar je het in de juiste map plaatst en het oude bestand overschrijft. Het maakt niet uit of de versies van Windows verschillen, plaknotities uit Windows 7 kun je gewoon gebruiken in Windows 8.

Plaknotities overzetten is simpelweg een kwestie van het oude bestand over het nieuwe kopiëren.

0 Reactie(s) op: Waar slaat Windows 8 je plaknotities op?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.